ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΚΡΕΚΑ

0
487

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΚΡΕΚΑ- ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ

Δελτίο Τύπου 20.1.2023

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων (ΠΟΤ) στον Σκρέκα, Υπουργό Ενέργειας: Όλες οι τρίτεκνες οικογένειες την επόμενη χρονιά, θα μπουν στο ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ

Αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων (ΠΟΤ) συνάντησε και συζήτησε με τον κ. Κώστα Σκρέκα, Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Από την ΠΟΤ τονίστηκε ότι οι Τρίτεκνες οικογένειες χρειάζονται περισσότερη βοήθεια. Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν τα θέματα:

1.ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ: Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται οι επιλέξιμες παρεμβάσεις όπως: Αντικατάσταση Κουφωμάτων, Τοποθέτηση/αναβάθμιση θερμομόνωσης, Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης/ψύξης, Σύστημα ζεστού νερού χρήσης (ΖΝΧ) με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

Στα κοινωνικά κριτήρια για ΑμεΑ, πολύτεκνους και μονογονεϊκές οικογένειες, αντιπροσωπεύουν το 21% του ποσοστού μοριοδότησης.

Ζητήθηκε να εξεταστεί η δυνατότητα ένταξης των τριτέκνων στην κατηγορία μέγιστου ποσού επιχορήγησης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ αλλά και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΗΜΑΤΟΣ (ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑ), ως μέτρο στήριξης της τρίτεκνης οικογένειας στα χρόνια της υπογεννητικότητας.

Τα κριτήρια αξιολόγησης του τελευταίου προγράμματος Εξοικονομώ:

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

2. Κατανάλωση και την χρέωση του ρεύματος: Δημιουργία προγράμματος ενίσχυσης των οικογενειών.

3.Επιχορήγηση για Αντικατάσταση οικιακών ηλεκτρικών συσκευών, ηλιακοί θερμοσίφωνες. Πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΩ: – Να δοθούν κίνητρα και να υπάρχει μοριοδότηση για τρίτεκνες οικογένειες.

4. Να δημιουργηθεί και να επιχορηγηθεί ένα πρόγραμμα Αυτονομίας Θέρμανσης για κατοικίες.

5.Πρόγραμμα για Φωτοβολταικά στη Στέγη. Άτοκη χρηματοδότηση για την εγκατάσταση φωτοβολταικών. Να υπάρξει μέριμνα επιχορήγησης στις Τρίτεκνες οικογένειες.

Απαντώντας ο κ. Κώστας Σκρέκας, Υπουργός Ενέργειας, μας ενημέρωσε ότι σύντομα θα ξεκινήσει και νέο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ, στο οποίο δεσμεύεται ότι όλες οι τρίτεκνες οικογένειες θα έχουν θετική ανταπόκριση, θα βασίζεται στην προτεραιότητα της αίτησης, και όχι στη μοριοδότηση. Ως προς τα Φωτοβολταικά, στο νέο πρόγραμμα που θα ξεκινήσει σύντομα, θα επιχορηγηθεί 100% η μπαταρία, συν 15% η εγκατάσταση.

Στη συνάντηση παρευρέθη ο κ. Διονύσης Σταμενίτης, Βουλευτής Πέλλας, ο οποίος είναι δίπλα μας σε κάθε βήμα της ομοσπονδία μας.

Από την ΠΟΤ παρευρέθησαν στις συναντήσεις:

ο κ. Αντώνης Ντιούδης – πρόεδρος της ΠΟΤ, και πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Γιαννιτσών,

η κα Θεοκλήτη Μεσουρίδου, γ.γραμματέας της ΠΟΤ, και πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Αττικής,

και ο κ. Νικόλαος Κακανάτσας, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Αττικής.

 

H Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων (ΠΟΤ) θα συνεχίσει δυναμικά μέχρι να επιτύχει τον στόχο της.

ΤΡΙΤΕΚΝΙΑ = ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑ

Με εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο