ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

0
704

ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Ομοσπονδία Τριτέκνων:  Ειναι ανάγκη για να στηριχθούν οι τρίτεκνες οικογένειες

Οικογένειες και νέες τεχνολογίες είναι το κεντρικό θέμα του ΟΗΕ, για την παγκόσμια ημέρα της οικογένειας στις 15.5.2021 αφού η πανδημία  ανέδειξε την ανάγκη χρήσης της τεχνολογίας από όλες τις ηλικίες για την τηλεκπαίδευση, αλλά και την τηλεργασία.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας καθιερώθηκε το 1993 με απόφαση της Γ. Συνέλευσης του ΟΗΕ και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Μαΐου,  με στόχο για να προβάλλει τη σπουδαιότητα της οικογένειας που αποτελεί τον σημαντικότερο πυρήνα της κοινωνίας. Η ημέρα αυτή έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει την διεθνή κοινότητα και να αναδείξει κοινωνικά, δημογραφικά και οικονομικά θέματα που επηρεάζουν την οικογένεια.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τριτέκνων (ΠΟΤ),  έχει επανειλημμένα επισημάνει έγκαιρα την ανάγκη στήριξης της οικογένειας και ιδιαίτερα τις  ανάγκες των τριτέκνων, ζητώντας να αρθούν οι ανισότητες που βιώνουν οι τρίτεκνοι, ειδικά στη σημερινή εποχή καθώς προχωρούμε στην ψηφιακή εποχή.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ ο δημογραφικός κατήφορος της χώρας επιταχύνεται χρόνο με το χρόνο από το 2009 ως σήμερα, και το κλίμα αβεβαιότητας για τις οικογένειες πόσο δε μάλλον για τις τρίτεκνες οικογένειες εντείνεται. Η κατάργηση όλων δημογραφικών και οικογενειακών πολιτικών που ίσχυαν ως το 2009 (και έφεραν αύξηση των γεννήσεων τη δεκαετία 1999-2009) «μικραίνει» συνεχώς την χώρα.

Πρέπει  η Ελλάδα να αποκτήσει ένα Εθνικό Σχέδιο στήριξης της τρίτεκνης οικογένειας.  Πρέπει να  αποφασισθεί ένας νόμος – πλαίσιο για την οικογένεια πάνω στην οποίο θα αναπτυχθούν οι δημογραφικές και οικογενειακές πολιτικές.

Ο διεθνής εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας οικογένειας  να αποτελέσει σημείο αφύπνισης και κινητοποίησης για την επανεκκίνηση παραγωγής δημογραφικών και οικογενειακών πολιτικών και την αποτροπή αποκλεισμού της τρίτεκνης οικογένειας και των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών της χώρας, που δικαιούνται αντιμετώπισης με ίσους όρους στην κοινωνία του 21ου αιώνα.

Ο φετινός εορτασμός ας γίνει αφορμή να επαναφέρουμε το όρο οικογένεια με την σωστή σημασία  της στην κοινωνία.

 

πηγη– https://triteknoinomouattikis.blogspot.com/2021/05/blog-post_14.html?fbclid=IwAR0X5AmlSIpg6YP63Yzu346u4ujKwvS8TkxR_4qxHX0RlAm9W1GFk4Xi2Ao