ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ–ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ

0
1187

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ–ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ

Δημοσιεύθηκε η  προκήρυξη για 400 ειδικούς φρουρούς που θα στελεχώσουν την  Πανεπιστημιακή Αστυνομία.

Ο αριθμός των υποψηφίων που θα προσληφθούν ως ειδικοί φρουροί ανέρχεται σε 400, με δυνατότητα πρόσληψης επιπλέον 600 από λίστα επιλαχόντωναν και όταν παραστεί ανάγκη εντός εννέα μηνών από την πρόσληψη των αρχικώς επιτυχόντων, αναφέρεται σχετικά.

Πιο αναλυτικά, αναφέρεται

1. Ο αριθμός των υποψηφίων που θα προσληφθούν ως Ειδικοί Φρουροί καθορίζεται σε τετρακόσιους (400), με δυνατότητα πρόσληψης επιπλέον εξακοσίων (600) από λίστα επιλαχόντων, αν και όταν παραστεί ανάγκη εντός εννέα (9) μηνών από την πρόσληψη των αρχικώς επιτυχόντων.

2. Από τον αριθμό των προκηρυσσομένων θέσεων κατά τα ανωτέρω, ποσοστό 80% [Κατηγορία Α΄], ήτοι τριακόσιες είκοσι (320) θέσεις, θα καλυφθεί από υποψηφίους/ες που κατέχουν οποιονδήποτε απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων Λυκείου, (Εκκλησιαστικών, Μουσικών, Γενικών, Ενιαίων κ.λπ.), περιλαμβανομένων και των απολυτηρίων Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) ή ισότιμο με αυτό τίτλο της ημεδαπής ή αλλοδαπής, με εξαίρεση εκείνους του Α΄ Κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Σ.Ε.Ε. Α΄ Κύκλου), των Τεχνικών Επαγγελματικών ΢χολών (Σ.Ε.΢.), των Επαγγελματικών ΢χολών (ΕΠΑ.΢.) και των ΢χολών Ο.Α.Ε.Δ. Από τους εξακόσιους (600) επιλαχόντες, οι τετρακόσιοι ογδόντα (480) επιλαχόντες θα προέρχονται από την κατηγορία Α’.

3. Σο υπόλοιπο ποσοστό 20% [Κατηγορία Β΄], ήτοι ογδόντα (80) θέσεις, θα καλυφθεί από υποψηφίους/ες, που κατέχουν α) πτυχίο Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Σ.Ε.Ε.) Β’ κύκλου έ β) απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων Λυκείου κατά τα ανωτέρω και επιπλέον κατέχουν πτυχίο ΕΠΑ.Λ. ή ισότιμο με αυτό τίτλο της ημεδαπής ή αλλοδαπής.Στην κατηγορία αυτή, ως βάση υπολογισμού της βαθμολογίας (μοριοδότησης) του/της υποψήφιου/ας λαμβάνεται ο βαθμός του πτυχίου. Από τους εξακόσιους (600) επιλαχόντες, οι εκατό είκοσι (120) επιλαχόντες θα προέρχονται από την κατηγορία Β

4. Δεδομένου ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 παρ. 23α του ν. 3027/2002 (Α΄ 152), όπου προβλέπεται ως προσόν διορισμού η κατοχή απολυτηρίου τίτλου Ενιαίου Λυκείου, νοείται ότι περιλαμβάνεται και η κατοχή πτυχίου Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Σ.Ε.Ε.) Β’ κύκλου, οι κάτοχοι του πτυχίου αυτού έχουν δικαίωμα να επιλέξουν, εφόσον το επιθυμούν, να διεκδικήσουν τις θέσεις είτε της κατηγορίας Α΄ (80%) είτε της κατηγορίας Β΄ (20%), υπό την επιφύλαξη της παραγράφου 6 του παρόντος κεφαλαίου.

5. Σε περίπτωση που οι θέσεις των προσλαμβανομένων με τίτλο σπουδών μιας κατηγορίας υποψηφίων δεν θα καλυφθούν, οι κενές θέσεις θα συμπληρωθούν από υποψηφίους/ες της άλλης κατηγορίας.

6. Οι υποψήφιοι/ες δικαιούνται να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής μόνο για μια κατηγορία.

7. Σε περίπτωση υποβολές περισσοτέρων της μίας αιτήσεων για διαφορετικές κατηγορίες (Α΄-80% έ Β΄-20%), η υποβολή της τελευταίας χρονική υποβληθείσας αίτησης συνεπάγεται αυτοδίκαια την ακύρωση κάθε προηγούμενης αίτησης.

η προκήρυξη εδώ

 

Υπενθυμίζεται ότι, οπως αναφέρουν οι πληροφορίες των ΝΕΩΝ , η εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας εντός των ανωτάτων ιδρυμάτων δεν αναμένεται να γίνει ούτε το φθινόπωρο για λόγους που επίσημα διατυπώνονται ως «διεκπεραιωτικοί». Δηλαδή καθυστερήσεις στην πρόσληψη των απαιτούμενων αστυνομικών και ψυχολόγων.

Αναφερόμενος στη δημοσίευση της προκήρυξης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε  ότι «όχι μόνο να δρομολογούμε στα Υπουργικά μας Συμβούλια καινούργιες μεταρρυθμιστικές δράσεις, αλλά πρέπει να είμαστε και σίγουροι ότι υλοποιούμε εντός των καθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων αυτά τα οποία έχουμε ήδη αποφασίσει».

«Και η προστασία των πανεπιστημίων μέσω της δημιουργίας αυτών των Ομάδων, σε συνεννόηση πάντα με τις διοικήσεις των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων αποτέλεσε μία κεντρική δέσμευση της κυβέρνησης, η οποία θα γίνει πράξη χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση», είπε ακόμα

ΠΗΓΗ–  https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/350696_panepistimiaki-astynomia-i-prokiryxi-gia-proslipseis-eidikon-froyron