ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΠΟΠ 2022— 281 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

0
1103

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΠΟΠ 2022— 281 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Προκήρυξη ΕΠΟΠ 2022 για 281 προσλήψεις στην Πολεμική Αεροπορία Δείτε το ΦΕΚ με τα προσόντα και τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν οι υποψήφιοι

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Μέχρι τις 26 Απριλίου η κατάθεση των δικαιολογητικών  Το ΓΕΕΘΑ ενημερώνει ότι έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διαδικασίες για την προκήρυξη πρόσληψης Επαγγελματικών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.) στους τρεις Κλάδους και στο Κοινό Νομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων, για το 2022.

Εκδόθηκε η προκήρυξη ΕΠΟΠ 2022  για πλήρωση διακοσίων ογδόντα μίας (281) θέσεων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.) στην   Πολεμική Αεροπορία

Προσόντα και κωλύματα υποψηφίων για κατάταξη

Οι Επαγγελματίες Οπλίτες πρέπει να έχουν τα παρακάτω προσόντα:

  • (1) Να έχουν την ελληνική ιθαγένεια.
  • (2) Να έχουν συμπληρώσει το 18o και να μην έχουν υπερβεί το 28o έτος της ηλικίας τους κατά το έτος κατάταξής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις (γεννηθέντες από 1-1-1995 έως 31-12-2003). Οι υπηρετούντες ως Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (Ο.Β.Α.), να μην έχουν υπερβεί το 31ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος κατάταξής τους ως ΕΠ.ΟΠ. (γεννηθέντες από 1-1-1992 έως 31-12-2003).
  • (3) Να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,60μ οι άνδρες και 1,55μ οι γυναίκες.
  • (4) Να έχουν τις γραμματικές γνώσεις, που καθορίζονται κατά ειδικότητα- εξειδίκευση στο Παράρτημα «Α».
  • (5) Να είναι ικανοί κατηγορίας πρώτης (Ι/1) ή δεύτερης (Ι/2), σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για την εξέταση της σωματικής ικανότητας των στρατευσίμων.
  • (6) Να έχουν, όσοι ήδη υπηρετούν, θετική εισήγηση για κατάταξη από τον τελευταίο Διοικητή τους.

 

Οι Επαγγελματίες Οπλίτες πρέπει να μην έχουν τα παρακάτω κωλύματα:

(1) Να μην έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, απάτη, υπεξαίρεση (κοινή ή στην υπηρεσία), εκβίαση, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, ψευδορκία, ψευδή ανόμωτη κατάθεση, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, ψευδή καταμήνυση, συκοφαντική δυσφήμιση, παράβαση καθήκοντος, ανυποταξία, λιποταξία, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής ή της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, λαθρεμπορίας, όπλων, πυρομαχικών και τυχερών παιχνιδιών.

(2) Να μην έχουν παραπεμφθεί αμετάκλητα για κακούργημα ή οποιοδήποτε πλημμέλημα της ως άνω υποπαραγράφου της παρούσας, έστω και αν το αδίκημα έχει παραγραφεί.

(3) Να μην έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα με αμετάκλητη απόφαση.

(4) Να μην έχουν εκπέσει ή υποβιβασθεί του βαθμού τους οι εκπληρώσαντες τις νόμιμες στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά

α. Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό, πρέπει να υποβάλουν, κατά περίπτωση, τα απαραίτητα δικαιολογητικά του Παραρτήματος «Β».

β. Πρωτότυπα δικαιολογητικά που έχουν συνταχθεί σε ξένη γλώσσα, πρέπει να είναι επικυρωμένα για τη γνησιότητά τους και επίσημα μεταφρασμένα. Ευκρινή φωτοαντίγραφα από ιδιωτικά ή αλλοδαπά έγγραφα γίνονται δεκτά, εφόσον έχουν επικυρωθεί από δικηγόρο.

Σε περίπτωση που τα δικαιολογητικά είναι ελλιπή ή δεν έχουν επικυρωθεί ή/και μεταφραστεί δε γίνονται δεκτά.

Υποβολή Δικαιολογητικών

α. Οι υποψήφιοι, πρέπει να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά εντός αποκλειστικής προθεσμίας ενός μηνός από την δημοσίευση της παρούσας προκήρυξης, μέσω σχετικής μηχανογραφικής εφαρμογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://epop.haf.gr, την προβλεπόμενη αίτηση-υπεύθυνη δήλωση (Υπόδειγμα «1» της Προσθήκης «1» του Παραρτήματος «Β»), η οποία θα πρέπει να συνοδεύεται από τα κατά περίπτωση απαιτούμενα δικαιολογητικά του Παραρτήματος «B», με μεταφόρτωσή τους (upload) σε ψηφιακή μορφή (pdf ).

β. Οι υποψήφιοι ταυτοποιούνται στην ανωτέρω εφαρμογή, η οποία περιλαμβάνει οδηγίες συμπλήρωσης της αίτησης και υποβολής των δικαιολογητικών, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς τους κωδικούς TaxisΝet.

Ως απόδειξη οριστικής υποβολής της αίτησης, η εφαρμογή θα παράξει αντίγραφο της αίτησης, καθώς και Δελτίο Υγειονομικής εξέτασης υποψηφίου (μηχανογραφικό αρχείο pdf με μοναδικό κωδικό αίτησης υποψηφίου), τα οποία οφείλουν να τα αποθηκεύσουν-εκτυπώσουν όλοι οι υποψήφιοι.

Μετά την οριστικοποίηση και έως την ανακοίνωση των υποψηφίων που έχουν ελλιπή δικαιολογητικά, δε θα είναι δυνατή καμία διόρθωση ή συμπλήρωση της αίτησης και των υποβληθέντων δικαιολογητικών, ούτε και η υποβολή νέας αίτησης. Θα είναι δυνατή μόνο η συμπλήρωση των αιτήσεων με ελλιπή δικαιολογητικά, σύμφωνα με την παρ. 8α(4).

γ. Οι υποψήφιοι πρέπει να μεριμνήσουν, ώστε τα δικαιολογητικά να αντιστοιχούν στην ειδικότητα που δηλώνουν, να είναι πλήρη, επικυρωμένα και μεταφρασμένα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 4β και στο Παράρτημα «Β».

Οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν μόνο μία (1) από τις ειδικότητες του Παραρτήματος «Α», εφόσον διαθέτουν τις απαιτούμενες γραμματικές γνώσεις.

Προκήρυξη ΕΠΟΠ 2022: 281 προσλήψεις στην Πολεμική Αεροπορία ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να κατεβάσετε το ΦΕΚ

 

ΠΗΓΗ– https://armyvoice.gr/2022/03/prokiryxi-epop-2022-281-proslipseis/