ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΣΠΑ –ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

0
1764

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΣΠΑ –ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Διευκρινίσεις για τα δωρεάν voucher σε δήμους στους οποίους εφαρμόζεται η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, εξέδωσε η αρμόδια ΕΕΤΑΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του φορέα, αντικείμενο της δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» αποτελεί η παροχή, στα τέκνα των ωφελούμενων της δράσης, θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών και ατόμων με αναπηρία σε αντίστοιχες Δομές Φορέων.

Η ΕΕΤΑΑ, θα χορηγήσει, για το σχολικό έτος 2019-2020, «αξίες τοποθέτησης» (voucher), μεταξύ άλλων, σε ωφελούμενους της δράσης για την παροχή θέσεων σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς νηπίων προσχολικής ηλικίας έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, όπως αυτή ορίζεται από το εκάστοτε ισχύον θεσμικό πλαίσιο, κατά τα αναφερόμενα στη σχετική Πρόσκληση.

Η ΕΕΤΑΑ, με βάση τα ανωτέρω και λαμβάνοντας υπόψη το ισχύον θεσμικό πλαίσιο της προσχολικής αγωγής, ενημερώνει ότι οι αιτούσες/αιτούντες, που διαμένουν στους δήμους οι οποίοι ορίζονται στις ανωτέρω κοινές υπουργικές αποφάσεις και στους οποίους εφαρμόζεται πλέον η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, δεσμεύονται ως προς την υποβολή της αίτησής τους. Ως εκ τούτου δεν θα μπορούν να λάβουν voucher για το τέκνο τους, το οποίο ηλικιακά, με βάση τα ως άνω αναφερόμενα, δεν μπορεί να υπαχθεί στις διατάξεις της πρόσκλησης.

Πότε τα αποτελέσματα

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραλαβής των αιτήσεων  και της επεξεργασίας – αξιολόγησης με βάση τα κριτήρια που έχουν καθοριστεί, την Παρασκευή 12 Ιουλίου (το απόγευμα) θα ανακοινωθούν τα προσωρινά αποτελέσματα.

Τα οριστικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 28 Ιουλίου, προκειμένου στο διάστημα που μεσολαβεί να δοθεί η δυνατότητα στους γονείς να καταθέσουν τις τυχόν ενστάσεις τους για το αποτέλεσμα.

 «Δείτε το έγγραφο» για να διαβάσετε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ.

https://www.eetaa.gr/enarmonisi/paidikoi_stathmoi_2019/09072019_diefkrinisis_vouchers.pdf

ΠΗΓΗ: https://workenter.gr/programmata-ergasias/eidiseis/paidikoi-stathmoi-espa-pote-ta-apotelesmata-voucher-dieykriniseis-apo