ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ (ΠΟΤ) – Ο γάμος ομοφύλων καταργεί την πατρότητα και τη μητρότητα – Όχι στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

0
4047

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ (ΠΟΤ)

Π Α Ν Ε Λ Λ Α Δ Ι Κ Η  Ο Μ Ο Σ Π Ο Ν Δ Ι Α

Τ Ρ Ι Τ Ε Κ Ν Ω Ν (ΠΟΤ)

ΑΦΜ: 997455472

Μακρυνίτσης 9 –  Αθήνα 115 22

Τηλ.: 6909065204 – 6932737727

e-mail:pespo3t@yahoo.gr

Ο γάμος ομοφύλων καταργεί την πατρότητα και τη μητρότητα – Όχι  στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΨΗΦΙΣΜΑ

Ο γάμος ομοφύλων καταργεί την πατρότητα και τη μητρότητα – Όχι  στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

 

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων (ΠΟΤ) μελετώντας τις μέχρι τώρα εξελίξεις, αλλά και την αδιάλλακτη πρόταση της Κυβέρνησης, και την κατάθεση προς ψήφιση του νομοσχεδίου, στο θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών απεφάσισε να πάρει θέση.

Η οικογένεια, ως το κύτταρο της κοινωνίας, είναι κάτι που οφείλουμε να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού, έχει συγκροτηθεί με τον γάμο, και σκοπό την αναπαραγωγή του είδους μας, κάνοντας παιδιά για τη συνέχεια μας. Την οικογένεια τη συγκροτούν ο πατέρας, η μητέρα και τα παιδιά. Αν λοιπόν επέμβουμε στην οικογενειακή αυτή συγκρότηση και αντικαταστήσουμε τους φυσιολογικούς γονείς με δύο άλλα πρόσωπα, τα οποία, με δική τους επιλογή, δεν αναπαράγουν το είδος μας, είναι κατά τεκμήριο αδύνατο να συνεχίσει η οικογένεια να επιτελεί τον συνδετικό ιστό και πρόοδο της κοινωνίας. Άρα είναι αντίθετο με τον προορισμό της φύσης, είναι παρά φύση, με αποτέλεσμα να αποτελεί κοινωνικό λάθος, για να μην το χαρακτηρίσουμε κοινωνικό έγκλημα.

Η Κυβέρνηση  έχει επιλέξει ως νομοθετική προτεραιότητα για το 2024 τη νομοθέτηση γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια και να επιδιώκει να αποδώσει με κάθε τρόπο τον τίτλο του γονέα σε αυτά.

Το άρθρο 9 του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ θεμελιώνει το δικαίωμα στο γάμο και την ίδρυση οικογένειας, σύμφωνα με την εκάστοτε εθνική νομοθεσία βάσει της οποίας ασκούνται αυτά τα δικαιώματα. Δεν περιλαμβάνεται στη δικαιοδοσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης το οικογενειακό δίκαιο και η οικογενειακή πολιτική, δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι η νομοθέτηση γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια και απόδοσης του τίτλου του γονέα σε αυτά είναι απολύτως μια πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης και όχι υποχρέωση από Ευρωπαϊκή ή άλλη διεθνή νομοθεσία.

Ο σκοπός και η υποχρέωση του γάμου, είναι, εκτός του να αποτελέσει το κύτταρο συνοχής και συνεννόησης της κοινωνίας, κυρίως η αναπαραγωγή, να γεννιούνται παιδιά. Την στιγμή λοιπόν που τα ομόφυλα ζευγάρια, αρνούνται, με δική τους επιλογή, να εκτελέσουν την υποχρέωση αναπαραγωγής, να γεννήσουν οι ίδιοι παιδιά, απεμπολούν οι ίδιοι για στον εαυτόν τους το δικαίωμα του γάμου.

Τα ατομικά δικαιώματα των ομόφυλων ατόμων προστατεύονται και αναγνωρίζονται μέσω του συμφώνου συμβίωσης και αν τυχόν υπάρχει κάτι που υπολείπεται, μπορεί κάλλιστα να καλυφθεί νομικά. Η νομοθέτηση γάμου είναι αποκλειστικά πολιτική επιλογή, θέμα αντίληψης και βούλησης, όχι αποτέλεσμα μιας νομικής, ή Ευρωπαϊκής υποχρέωσης της χώρας. Το επιχείρημα της ισότητας είναι πρόσχημα και όχι η πραγματική αιτία για τη νομοθέτηση γάμου και τεκνοθεσίας παιδιών

Η μητέρα και το παιδί συνάπτουν ένα πολυσύνθετο δεσμό από την ώρα της σύλληψης. Αυτός ο δεσμός ενισχύεται κατά την ανάπτυξη του εμβρύου στη μήτρα, κατά το τοκετό,  και καταλυτικά κατά τα πρώτα έτη ζωής του βρέφους. Παραμένει όμως ισχυρός και μοναδικός καθ’όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Η μητέρα και το παιδί  λειτουργούν ενοποιημένα σαν μία ψυχοβιολογική μονάδα. Η σχέση μητέρας – παιδιού στα πρώτα χρόνια ζωής του θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική διότι επηρεάζει όλες τις μελλοντικές σχέσεις που θα δημιουργήσει. Η μητέρα μόνο με ένα βλέμμα της γνωρίζει τι χρειάζεται το παιδί της, χωρίς το παιδί να το ζητήσει. Είναι το ψυχικό δέσιμο μητέρας-παιδιού που διαρκεί για όλη του την ζωή

Τα παιδιά δικαιούνται και τους δύο γονείς(πατέρα, μητέρα). Στην περίπτωση που χωρίσουν, τότε θα πρέπει αυτοί οι δύο άνθρωποι  να συνεχίσουν να είναι από κοινού γονείς. Τα παιδιά χρειάζονται τόσο το ανδρικό όσο και το γυναικείο πρότυπο, τόσο για αναπτυξιακούς όσο και για συναισθηματικούς λόγους. Το ιδανικό είναι τα πρότυπα αυτά να προέρχονται από τους βιολογικούς γονείς και ότι οι γονείς είναι απαραίτητο να συνεργάζονται ώστε να συνεννοούνται και να συναποφασίζουν ειδικά για θέματα κομβικά στην πορεία του παιδιού.

Δεδομένου ότι τα παιδιά προς τεκνοθεσία που υπάρχουν στα ιδρύματα είναι λίγο πάνω από 100 και οι αιτήσεις ήδη χιλιάδες, αντικειμενικά μπορούν να στραφούν, ή στο παράνομο εμπόριο παιδιών με ιδιωτικές συμφωνίες ή από το εξωτερικό. Άλλωστε, η “μπίζνα” της παρένθετης μητρότητας είναι ήδη νόμιμη στην Ελλάδα.

Ο “αλτρουισμός” έχει νόμιμη ταρίφα 20.000 ευρώ, τα οποία όλοι ξέρουν ότι γίνονται περισσότερα κάτω από το τραπέζι, ενώ πλέον δεν χρειάζεται καν η παρένθετη μητέρα και το ζευγάρι να έχουν κάποια σχέση μεταξύ τους, ούτε να είναι κάτοικοι της χώρας, ανοίγοντας έτσι και την αγορά του “αναπαραγωγικού τουρισμού”. Ό,τι και αν γράφει το νομοσχέδιο, το μόνο που απαιτείται για να “ανοίξει” αυτή η αγορά και στα παντρεμένα ομόφυλα ζευγάρια είναι μια προσφυγή και μια δικαστική απόφαση που θα επικαλείται την αποφυγή των “διακρίσεων”. Όπως και να ‘χει, τα πιο πλούσια ζευγάρια θα μπορούν να πηγαίνουν για αυτόν τον σκοπό στο εξωτερικό ή να καταφεύγουν στα εγχώρια παράνομα κυκλώματα και στη συνέχεια το παιδί να αναγνωρίζεται κανονικά.

Άλλα είναι τα μεγάλα προβλήματα που πρέπει και επείγει να λύσει η Κυβέρνηση. Η ακρίβεια που κατατρώει το εισόδημα των πολιτών, η φυγή των νέων εκτός Ελλάδας, η συνεχιζόμενη υποβάθμιση της παιδείας, η παραβατικότητα στις γειτονιές, η τραγική μείωση των γεννήσεων νέων παιδιών από τους Έλληνες, η εγκατάλειψη των Τρίτεκνων οικογενειών, η υποβάθμιση του ΕΣΥ, οι άδειες για την ανατροφή τέκνου στις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς, η πρόβλεψη της Eurostat για 7 εκατομμύρια πληθυσμό ως το 2050.

Αυτά είναι τα πραγματικά θέματα ισότητας και οι πηγές κοινωνικού αποκλεισμού με τις οποίες η Κυβέρνηση και η αντιπολίτευση πρέπει να ασχοληθούν.

Προβληματισμό προκαλεί ο αριθμός των γεννήσεων που καταγράφηκαν το 2023, αφού εκτιμάται ότι θα είναι ο μικρότερος που καταγράφηκε  στη χώρα! Η λύση στο δημογραφικό είναι ο χαρακτηρισμός των τρίτεκνων σε πολύτεκνους.

Το 85% του πληθυσμού της Ελλάδος είναι ΕΝΑΝΤΙΟΝ του γάμου των Ομόφυλων ζευγαριών. Οι βουλευτές είναι εκπρόσωποι του Ελληνικού Λαού και ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να υπακούσουν στη θέληση του λαού και να πουν ΟΧΙ στο γάμο των Ομόφυλων ζευγαριών.

ΟΧΙ στο εμπόριο των παιδιών.

ΟΧΙ στο εμπόριο των γυναικών – μητέρων.

ΟΧΙ στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών που δεν έχει τίποτα ουσιαστικό να προσφέρει στη χώρα, ούτε και στα ίδια τα ομόφυλα άτομα επί της ουσίας.

ΟΧΙ στην τεκνοθεσία / υιοθεσία παιδιών που θα δημιουργήσει πολύ περισσότερα προβλήματα, απ’ όσα υποτίθεται ότι θα επιλύσει.

Καλούμε  την κυβέρνηση και τους βουλευτές να μην προχωρήσουν σ΄ αυτό το νομοσχέδιο.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τους βουλευτές να χαρακτηρίσουν από ΄΄χθες΄΄ τους τρίτεκνους σε πολύτεκνους.

Καλούμε όλους τους Έλληνες οικογενειάρχες να καταδικάσουν με την ψήφο τους όλους αυτούς που θα στηρίξουν αυτό το έκτρωμα που αποκαλούν νομοσχέδιο.

Καλούμε όλους τους Έλληνες οικογενειάρχες σε πορεία για την ελληνική παραδοσιακή οικογένεια.

ΤΡΙΤΕΚΝΙΑ = ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ