Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων (ΠΟΤ) διεκδικεί με παρεμβάσεις

0
1493

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων (ΠΟΤ) διεκδικεί με παρεμβάσεις

Αθήνα, 7/12/2023

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων (ΠΟΤ) διεκδικεί με παρεμβάσεις: Συναντήσεις με Κοντογεώργη, Χαραλαμπογιάννη, Καλαφάτη: Θα συνεχίσουμε μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων (ΠΟΤ) είναι η πρώτη ιδρυθείσα Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων. Αριθμεί 42 Συλλόγους Τριτέκνων- μέλη της, που εκπροσωπούν 250.000 τρίτεκνες οικογένειες πανελλαδικά.

Το Δημογραφικό, αποτελεί <<το νούμερο ένα Εθνικό πρόβλημα>> για την χώρα μας. Οι θάνατοι στην Ελλάδα την τελευταία 11ετία ξεπέρασαν τις γεννήσεις κατά 330.935. Η υπογεννητικότητα θα μπορούσε να λυθεί με μία σειρά μέτρων και προτάσεων από την Ομοσπονδία μας.

Αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων (ΠΟΤ), πραγματοποίησε προγραμματισμένες συναντήσεις με εκπροσώπους της Κυβέρνησης, ενημέρωσε για τα δίκαια αιτήματα των τρίτεκνων οικογενειών, και ζήτησε να δοθούν άμεσα λύσεις.

Πρώτα με τον κ. Θανάση Κοντογεώργη, Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, όπου επέδωσε υπόμνημα με προτάσεις. Εκφράσαμε την δυσαρέσκεια μας για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, για το νέο κοινωνικό τιμολόγιο στην ενέργεια, και για την αδικία που συντελείται σε βάρος των τρίτεκνων από την κυβέρνηση, αφού βλέπουμε ότι πλέον δεν μας αναγνωρίζει ως ευπαθή κοινωνική ομάδα και προσπαθεί να μας αποκλείσει από όλα τα ευεργετήματα. Ο κ. Κοντογεώργης θα μελετήσει τις θέσεις και τις προτάσεις της ΠΟΤ, και θα γίνει σύντομα νέα συνάντηση για να δοθούν απαντήσεις.

Επόμενη συνάντηση, με την κα Βιβή Χαραλαμπογιάννη, Υφυπουργό Εσωτερικών. Συζητήθηκαν αναλυτικά θέματα προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, Κινητικότητας, μεταθέσεων, αποσπάσεων. Η κα Χαραλαμπογιάννη θα δώσει σύντομα απαντήσεις στις προτάσεις μας.

Ακολούθησε συνάντηση με τον κ. Σταύρο Καλαφάτη, Γεν. Γραμματέα της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας. Η ΠΟΤ επέδωσε υπόμνημα με προτάσεις, και ζητήθηκε η στήριξη της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Καλαφάτης διαβεβαίωσε για την στήριξη τους στις τρίτεκνες οικογένειες.

Από την Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων (ΠΟΤ) παρευρέθησαν στις συναντήσεις οι:

Ντιούδης Αντώνιος – Πρόεδρος της ΠΟΤ, και Πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Γιαννιτσών

Μεσουρίδου Θεοκλήτη – Γεν. Γραμματέας της ΠΟΤ, και Πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Αττικής

Πρωτονοταρίου Νίκη – Ταμίας της ΠΟΤ, και Πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Σαλαμίνας

Κακανάτσας Νίκος – Αντιπρόεδρος Συλλόγου Τριτέκνων Αττικής

Βαβουλέας Ανδρέας – Μέλος ΔΣ του Συλλόγου Τριτέκνων Σαλαμίνας

Τα πολλά παιδιά είναι το μέλλον της Ελλάδος

Είναι μια υποχρέωση όλων μας προς την Ελλάδα

Θα συνεχίσουμε μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου