ΠΟΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ”ΧΤΥΠΑΕΙ” Ο ΚΟΡΩΝΟ’ΙΟΣ

0
1972

ΠΟΙΑ  ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ”ΧΤΥΠΑΕΙ” Ο ΚΟΡΩΝΟ’ΙΟΣ

Αλλαγές στη διαδικασία χορήγησης των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ  φέρνει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Σύμφωνα με την απόφαση, θα παραταθεί η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων για το ΚΕΑ (ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα) και για το επίδομα στέγασης ενώ θα καθυστερήσουν οι διαδικασίες καταβολής του επιδόματος γέννησης.

Πώς επηρεάζονται οι δικαιούχοι

Σημειώνεται ότι, εφόσον δεν έχει υποβληθεί, έως την έναρξη ισχύος της απόφασης, νέα αίτηση για τη χορήγηση του επιδόματος του προγράμματος “Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα” (ΚΕΑ) ή εφόσον δεν υποβληθεί η αίτηση αυτή ηλεκτρονικά απευθείας από τους ίδιους τους αιτούντες μέσω του διαδικτυακού ιστότοπου του ανωτέρω προγράμματος, παρατείνεται για έναν μήνα η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων του προγράμματος αυτού, η οποία έληξε τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

Η προθεσμία τριών μηνών που προβλέπεται για την υποβολή αίτησης χορήγησης του επιδόματος γέννησης αναστέλλεται από την 1η Μαρτίου έως τις 30 Απριλίου του τρέχοντος έτους, όταν η αίτηση υποβάλλεται στην εφαρμογή Επιδόματος Γέννησης Τέκνου του ΟΠΕΚΑ που λειτουργεί η ΗΛΙΔΑ Α.Ε. μέσω εξουσιοδοτημένου χρήστη Κέντρου Κοινότητας ή Δήμου.

Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα αναστέλλεται και η δίμηνη προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών σε Κέντρο Κοινότητας ή σε Δήμο.

ΠΗΓΗ–  https://workenter.gr/programmata-ergasias/eidiseis/ta-epidomata-htypaei-o-koronoios-ti-allazei-se-kea-epidoma-enoikioy