ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ Α21– ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΟΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ 2023

0
656

ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ Α21– ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΟΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ 2023

Η πληρωμή του εοιδόματος Α21   από τον ΟΠΕΚΑ  αναμένεται να γίνει στις 31 Μαΐου 2023, την τελευταία εργάσιμη του μήνα. Την ίδια ώρα, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να κλείσει η πλατφόρμα που δέχεται τις αιτήσεις για το επίδομα

Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα θα κλείσει στις 12 Μαΐου 2023, στις 18:00.

Όπως αναφέρει ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΠΕΚΑ   σε ανακοίνωσή του, η καταβολή της 2ης δόσης θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαΐου, τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα.

Τι ισχύει μετά την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος

Μετά την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος τρέχοντος έτους, θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2022.

Σημειώνεται ότι, στο εξής, μεταξύ των προϋποθέσεων που θα ελέγχονται για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού, είναι η φοίτηση των εξαρτώμενων τέκνων στην υποχρεωτική εκπαίδευση – από το προνήπιο έως και το Γυμνάσιο – και η επάρκεια φοίτησης.

Στην αίτηση Α21 πρέπει να καταχωρηθούν απαραιτήτως τα σχετικά πεδία, όπως τα στοιχεία της σχολικής μονάδας, η τάξη και ο αριθμός μητρώου του τέκνου που βρίσκεται στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Εάν διασταυρωθούν όλα τα στοιχεία του/της μαθητή/τριας, η αίτηση μπορεί να προχωρήσει κανονικά.

Εάν δεν διασταυρωθούν, εμφανίζεται σχετική επισήμανση στην αίτηση, και ο αιτών καλείται να επισυνάψει στην ηλεκτρονική αίτηση Α21 το απαραίτητο δικαιολογητικό.

 

ΠΗΓΗ-  www.neolaia.gr