ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΤ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ κα ΣΥΡΕΓΓΕΛΛΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

0
901

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΤ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ κα ΜΑΡΙΑ  ΣΥΡΕΓΓΕΛΛΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Αθήνα, 28/2/202

Δ Ε Λ Τ Ι Ο         Τ Υ Π Ο Υ

Τηλεδιάσκεψη της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων (ΠΟΤ) με την κα Μαρία Συρεγγέλα, αρμόδια Υφυπουργό για την Δημογραφική πολιτική και την Οικογένεια – Ζητήθηκε η Έμπρακτη στήριξη των τρίτεκνων οικογενειών

Την Πέμπτη 24.02.2022 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη Τηλεδιάσκεψη της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων (ΠΟΤ) με την κα Μαρία Συρεγγέλα, αρμόδια Υφυπουργό για την Δημογραφική πολιτική και την Οικογένεια.

Από την ΠΟΤ συμμετείχαν οι:

Αντώνης Ντιούδης – Πρόεδρος της ΠΟΤ

Θεοκλήτη Μεσουρίδου – Γ. Γραμματέας της ΠΟΤ

Ιωάννα Μπουγιουκλή – Αν. Εκπρόσωπος τύπου της ΠΟΤ

Τέθηκαν από τον πρόεδρο τα αιτήματα που είχαμε στείλει στην επιστολή μας στις αρχές Ιανουαρίου, και τονίστηκε η αναγκαιότητα για την έμπρακτη στήριξη των τρίτεκνων οικογενειών. Τα λόγια και οι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα τελείωσαν.                     Η πατρίδα μας δεν μπορεί άλλο να περιμένει.                                                      ΜΟΝΟ πράξεις. ΔΙΟΤΙ, την τελευταία 11ετια 330.000 θάνατοι περισσότεροι από τις γεννήσεις, ο δείκτης γονιμότητος έχει κατρακυλήσει σε μη αναστρέψιμες τιμές. Τι άλλο θα πρέπει να συμβεί για να συνέλθει το Κοινοβούλιο και η Κυβέρνηση για να ασχοληθούν με σοβαρότητα και όχι βέβαια από τα τηλεπαράθυρα.

Τα μέτρα που έχουν παρθεί από την κυβέρνηση είναι ελάχιστα και αποσπασματικά και δεν είναι ενταγμένα  σ΄ ένα εθνικό σχέδιο δράσεως για την αντιμετώπιση του σοβαρότατου Προβλήματος του ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ.

Προτάσεις πολλές και τεκμηριωμένες έχουν κατατεθεί πολλές φορές. Τα ερμάρια των αρμοδίων είναι γεμάτα αλλά λείπουν οι πράξεις και η υλοποίηση αυτών.

Η όξυνση του δημογραφικού προβλήματος έχει καταστροφικές συνέπειες σε όλους τους βασικούς πυλώνες της δομής της πατρίδος μας (ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα, εθνική άμυνα, οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη).

Και τα δύο πορίσματα της Βουλής των Ελλήνων (1993 και 2017) μεταξύ των βασικών προτάσεών τους προτείνουν   η τρίτεκνη οικογένεια να χαρακτηρισθεί πολύτεκνη, και πρέπει να δοθεί ουσιαστικό περιεχόμενο στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολύτεκνων οικογενειών για ειδική φροντίδα από το κράτος.

Ζητήθηκε να προωθηθούν κοινωνικές πολιτικές στήριξης των οικογενειών και την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες οικογένειες με την ένταξή τους στο νόμο 1910/1944 και στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας. Πρέπει να παρθούν γενναία μέτρα όσον αφορά την εξασφάλιση εργασίας των γονέων, την στέγη της οικογένειας, και την ενέργεια.

Η κα Συρεγγέλα, για μία ακόμη φορά αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων μας αλλά απέφυγε να δεσμευτεί και επικαλέσθηκε πάλι  ” ότι πρώτα πρέπει να βρεθούν τα χρήματα”. Ουδέν ψευδέστερον,  όταν καθημερινά είμασθε  θεατές πολλών χορηγήσεων σε διάφορους φορείς.

H Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων (ΠΟΤ), τόνισε με έμφαση ότι το δημογραφικό πρόβλημα είναι ένα εθνικό πρόβλημα ζωτικής σημασίας για την χώρα και ότι δεν χωρούν καθυστερήσεις. Τα χρήματα που απαιτούνται ελάχιστα στο τεράστιο εθνικό όφελος και έπρεπε να έχουν βρεθεί   ”χτες”  προτού φτάσουμε σε αυτή την κατάσταση.

H Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων (ΠΟΤ) θα συνεχίσει δυναμικά μέχρι να επιτύχει τον στόχο της.

ΤΡΙΤΕΚΝΙΑ = ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑ

Για  το Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΝΤΙΟΥΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ                                                                                ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  ΜΕΣΟΥΡΙΔΟΥ ΘΕΟΚΛΗΤΗ

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.