ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ 100 000 ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

0
1575

ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ 100 000 ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Υπεγράφη σήμερα (28/9) η Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργείου Εργασίας και υπουργείου Οικονομικών για το ανοιχτό πρόγραμμα 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας.Το νέο πρόγραμμα ξεκινά την  Οκτωβρίου 2020.

Σκοπός του προγράμματος

Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία 100.000 νέων θέσεων εργασίας,  με την επιδότηση του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών- εργαζομένων), για 6 μήνες, σε επιχειρήσεις –εργοδότες του ιδιωτικού τομέα της χώρας,  ανεξαρτήτως κλάδου και επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Οι νέες θέσεις εργασίας που επιδοτούνται από το πρόγραμμα είναι επιπρόσθετες του αριθμού των υφιστάμενων θέσεων εργασίας των επιχειρήσεων – εργοδοτών.

Προϋποθέσεις ένταξης των επιχειρήσεων  στο πρόγραμμα

Δικαίωμα ένταξης στο πρόγραμμα έχουν επιχειρήσεις – εργοδότες του ιδιωτικού τομέα της χώρας, υπό την προϋπόθεση ότι είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερες ή έχουν ρυθμίσει  τυχόν βεβαιωμένες οφειλές τους προς το Δημόσιο και τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης ένταξης στο πρόγραμμα  του άρθρου 6 της παρούσας.

Ωφελούμενοι του προγράμματος

Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν όσοι εργαζόμενοι προσληφθούν  από  την 1/10/2020  και εφεξής, με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου, διάρκειας τουλάχιστον 6 μηνών, με πλήρη ή μερική απασχόληση, σε επιχειρήσεις-εργοδότες του ιδιωτικού τομέα του άρθρου 3.

Οι ανωτέρω ωφελούμενοι εργαζόμενοι, κατά τη στιγμή της πρόσληψής τους δεν πρέπει:

  • να είχαν ενεργή σύμβαση εργασίας με την αιτούσα επιχείρηση-εργοδότη, ως προσδιορίζεται με τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), για τουλάχιστον έναν (1) μήνα πριν από την  ημερομηνία πρόσληψής τους.
  • να εργάζονται σε άλλη επιχείρηση – εργοδότη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

ΚΥΑ 100 χιλ ΘΕΣΕΙΣ (2)

ΠΗΓΗ– https://workenter.gr/el/article/21268/pote-xekina-to-programma-gia-100-000-nees-8eseis-ergasias