ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΟΤ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ

0
838

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΟΤ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ

Π Α Ν Ε Λ Λ Α Δ Ι Κ Η  Ο Μ Ο Σ Π Ο Ν Δ Ι Α  Τ Ρ Ι Τ Ε Κ Ν Ω Ν

(2θμιο σωματείο Αποφάσεις 125/2010 και 2/2015, Α.Φ.Μ.: 997455472)

115 22  Μακρυνίτσης 9,ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ   ΑΘΗΝΑΙ

Τηλ.:  6906507405    email:pespo3t@yahoo.gr

antnti@yahoo.gr

11/6/2022

 

Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι ο κ. Πρωθυπουργός στο συνέδριο για το δημογραφικό      ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ.

Ένα  εθνικό ζωτικό πρόβλημα, όπως είναι το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ στην πατρίδα μας, που απαιτεί άμεσα, σοβαρά και με συνέπεια μέτρα στα πλαίσια ενός εθνικού προγράμματος τα οποία  θα έπρεπε από την επομένη  που εκλέχθηκε Πρωθυπουργός να  τα έχει  λάβει.

Σημειώνουμε παρακάτω τα σημεία στα οποία δεν συμφωνούμε και κάποια από  τα οποία διαστρεβλώνουν την αλήθεια. Αν και η πρωτοβουλία για την διεξαγωγή του συνεδρίου είναι  προς τη σωστή κατεύθυνση όπως επίσης και η ανησυχία που επιδεικνύει η κυβέρνηση  κατατάσσοντας το δημογραφικό ως το νούμερο ένα πρόβλημα αυτή τη στιγμή του Ελληνικού κράτους.

Για μία ακόμη φορά συζητάμε και δεν βλέπουμε μέτρα. Όμως πρέπει να προσέξουμε για να μην αναλωθούμε και πάλι σε αέναες συζητήσεις χωρίς πράξεις ή σε λάθος λύσεις. Αναφέρθηκε  για ΄΄βόμβα στα θεμέλια της πατρίδος μας που είναι έτοιμη να εκραγεί΄.    Εμείς λέμε ότι έχει εκραγεί και καθημερινά βλέπουμε τις επιπτώσεις αυτής της ΄΄τραγικής΄΄ καταστάσεως.

Εμείς λοιπόν  οι Σύλλογοι, και  η Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων    εδώ και χρόνια φωνάζουμε για όλα αυτά τα δυσμενή στοιχεία (αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων -θανάτων, γήρανση πληθυσμού, χαμηλό δείκτη γονιμότητας, ασφαλιστικό, εθνική άμυνα)   τα οποία όμως τώρα τα παραδέχτηκε ο πρωθυπουργός.  Δεκαετίες καθυστέρηση.

Όσον αφορά την διοργάνωση εκφράζουμε την απορία μας αλλά και την δυσαρέσκειά μας στο να μην έχει  κληθεί  κανείς από αυτούς  που βιώνουν την κατάσταση καθημερινά,  και εννοούμε  τους Συλλόγους  και την  Ομοσπονδία που τους εκπροσωπεί.                          Είμαστε αυτοί που γνωρίζουμε  από πρώτο χέρι την πραγματική κατάσταση γιατί έχουμε φτάσει σε αυτά τα χαμηλά επίπεδα του δείκτη γονιμότητας , (κατ΄ εμάς μόλις 1 και όχι 1,36) που αναφέρουν   οι διάφορες μελέτες  ΄΄Γραφείων΄΄

Ενώ λοιπόν  όλα αυτά τα φωνάζαμε με επιχειρήματα, ΔΕΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ  σέ αυτό το συνέδριο για το δημογραφικό πρόβλημα. Δεν μας δόθηκε βήμα για να τοποθετηθούμε.  Ελπίζουμε στην επιτροπή δημογραφικής πολιτικής που έρχεται να είμαστε παρόντες.

Πολλά  σημεία της ομιλίας του είναι προβληματικά όσον αφορά τα αναφερόμενα  στοιχεία.. Δεν συμφωνούμε με την άποψή του ότι με το δημογραφικό πρόβλημα δεν επηρεάζεται η εθνική ταυτότητα.   Δεν είναι δυνατόν να μειώνονται διαρκώς οι Έλληνες και να μας λένε κάτι τέτοιο.  Και επιτέλους αποφασίστε τι θέλετε;  Η πλειοψηφία των πολιτών που διαμένουν στην Ελλάδα θέλουμε να είναι Έλληνες ή όχι; Θέλουμε να είναι μειοψηφία οι Έλληνες;  Δηλαδή 330000 οικογένειες κε. Πρωθυπουργέ  είμασθε  ΄΄Ακραίοι΄΄;

Μας είπε ο κ. Πρωθυπουργός  ότι για την ανανέωση του πληθυσμού χρειάζεται ο δείκτης γονιμότητας να είναι στο 2.1.  Σκόπιμα λησμόνησε να μας πεί  ότι αυτό επιτυγχάνεται  όταν η πλειοψηφία των οικογενειών της χώρας είναι τουλάχιστον τρίτεκνες οικογένειες.

Ξέχασε ή δεν τον ενημέρωσαν οι συνεργάτες του,  να μας πει ότι τα τελευταία δυο πορίσματα  των  διακομματικών επιτροπών της Βουλής   για το δημογραφικό προτείνουν έναν σημαντικό αριθμό  υλοποιήσιμων προτάσεων  μεταξύ δε αυτών το πρώτο μέτρο που προτείνουν είναι να χαρακτηριστούν οι τρίτεκνες οικογένειες ως πολύτεκνες.

Οι κυβερνήσεις της Ελλάδος τόσα χρόνια δεν είχαν την διάθεση να βρουν σοβαρές λύσεις. Ημίμετρα πάντοτε.  Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΑ  ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ.    Δεν μπορεί με το πρόσχημα ότι θα περάσουν χρόνια για να αντιστραφεί το αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων-θανάτων, να μην λαμβάνονται σοβαρά μέτρα, να μην υπάρχει Εθνικό Σχέδιο για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας στην πατρίδα μας.

Όλα αυτά είναι ψέματα και απλά δικαιολογούν την ανάγκη για ενσωμάτωση των λαθρομεταναστών που προσπαθεί να μας επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν γνωρίζει, φαίνεται, ο κ. Πρωθυπουργός πως   έχει  αποδειχτεί ότι η λαθρομετανάστευση δεν έλυσε κανένα δημογραφικό πρόβλημα σε κανένα κράτος. Επικαλέσθηκε τους πρόσφυγες εξ  Αλβανίας ότι ενσωματώθηκαν ΄΄επιτυχώς΄΄ στην Ελλάδα αλλά δεν γνωρίζει ότι η 2η γενιά ακολουθεί τον ίδιο δείκτη γονιμότητας  με τον Ελληνικό πληθυσμό. Συμπέρασμα δεν βελτιώνεται ο δείκτης. 

Και επιτέλους ας κάνουμε αυτό που επιτάσσει το Σύνταγμα της χώρας ότι δηλαδή η πολιτεία υποχρεούται να λαμβάνει μέτρα και να φροντίζει για την διαιώνιση του Έθνους μας. Δεν αναφέρει  πουθενά για αντικατάσταση του πληθυσμού μας από αλλοδαπούς μετανάστες. Πρώτα απ’ όλα να φροντίσουμε να παραμείνει το έθνος μας ακέραιο χωρίς καμία μείωση και αν έρθουν και λίγοι εργατικοί μετανάστες να είναι το πλεόνασμα.  Ας σοβαρευτεί επιτέλους η  κυβέρνηση και να επενδύσει στην αντιμετώπιση του  ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ,  ώστε  να γίνει  ευκαιρία από πρόβλημα.

Ας  βάλει  λοιπόν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να στηρίξει την Ελληνική οικογένεια, με εύρεση εργασίας  ,στέγη,  ενεργειακή αυτονομία, κίνητρα για επιστροφή των νέων από το εξωτερικό  και ας αφήσει τα ημίμετρα.  Επιλυση του δημογραφικού  προβλήματος σημαίνει ΕΠΕΝΔΥΩ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.  Αυτό σημαίνει μεγαλώνω την Ελλάδα.

                                    Εκ του Δ.Σ.