ΥΠΟΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ Α21 ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΩΝ

0
2226

ΥΠΟΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ Α21 ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΩΝ

Ετοιμαστείτε για νέες αιτήσεις για Α21, ΚΕΑ στον  opeka.gr 

Άνοιξε σήμερα 6 Μαρτίου και ώρα 12:00 μ.μ. η ηλεκτρονική πλατφόρμα αίτησης Α21 για το επίδομα παιδιού έτους 2020, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού, παρόλο που δεν έχουν υποβάλει την εφετινή δήλωση φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2019 (έντυπο Ε1), θα μπορούν να υποβάλουν την αίτηση Α21 στην πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) -idika.gr- ή μέσω του διαδικτυακού τόπου opeka.gr, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet. Για τη χορήγηση της δόσης του Α΄ διμήνου 2020 θα ληφθούν υπόψη τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2018.

Η πρώτη δόση του 2020 θα καταβληθεί την 31η Μαρτίου.

Για οποιαδήποτε ερωτήματα σχετικά με το Επίδομα Παιδιού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμβουλεύονται το πεδίο «Συχνές Ερωτήσεις» που είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα Α21 της ΗΔΙΚΑ.

ΠΗΓΗ– https://workenter.gr/programmata-ergasias/eidiseis/epidoma-paidioy-a21-anoixe-i-platforma-gia-aitiseis-ston-opeka

Η πρώτη πληρωμή για το επίδομα παιδιού Α21 μέσα στο 2020 έγινε και αφορούσε συγκεκριμένες αιτήσεις.   Τώρα όλοι περιμένουν πότε θα ανοίξει πάλι η εφαρμογή για να γίνουν νέες αιτήσεις, καθώς στο τέλος Μαρτίου έχουμε κανονικά νέα πληρωμή  Στην αναμονή βρίσκονται οι γονείς, καθώς περιμένουν πότε θα ανοίξει η εφαρμογή Α21 για να κάνουν νέες αιτήσεις για το επίδομα παιδιού.

Μία πληρωμή έγινε στα τέλη Φεβρουαρίου, αλλά αυτή αφορούσε όσους έκαναν αίτηση μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.

Από τότε το Α21 έκλεισε και δεν έχουν γίνει νέες αιτήσεις.Οι πληροφορίες που υπάρχουν, αλλά και όπως έχει δείξει η τακτική που ακολουθείται, αναμένονται νέες αιτήσεις μέσα στις επόμενες μέρες, αναφέρουν το ieidhseis.gr.Άλλωστε ο χρόνος είναι πλέον περιορισμένος.

Η πλατφόρμα αιτήσεων Α21 θα είναι και φέτος προσβάσιμη όπως και πέρυσι μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) και της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr) και η είσοδος γίνεται με χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Για τη χορήγηση της δόσης του πρώτου διμήνου 2020 θα ληφθεί υπόψη το συνολικό οικογενειακό εισόδημα που οι δικαιούχοι είχαν το προηγούμενο  ετος, ενώ αιτήσεις Α21 θα υποβάλλονται διαρκώς μέχρι και 15 Ιανουαρίου 2021.

Αναμένεται ότι μετά την εκκαθάριση της καταβολής της πρώτης δόσης για το 2020 η πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για νέες αιτήσεις. Οι καταβολές θα είναι διμηνιαίες όπως και το 2019.

Υπενθυμίζεται πως τα οικογενειακά επιδόματα δίδονται για ένα ημερολογιακό έτος και ακολούθως ο δικαιούχος πρέπει να επανυποβάλλει νέα αίτηση.Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται από τον ΟΠΕΚΑ το προσεχές διάστημα.

Ετοιμαστείτε για νέες αιτήσεις για Α21, ΚΕΑ στον opeka.gr

Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής των δικαιούχων του επιδόματος παιδιών
Η πρώτη διμηνιαία δόση του 2020 (για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο) θα καταβληθεί την Τρίτη 31 Μαρτίου σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλλει νέα αίτηση για το επίδομα παιδιού 2020 μέχρι τα μέσα Μαρτίου.

  • Η δεύτερη δόση επιδόματος παιδιού, Μαρτίου και Απριλίου θα δοθεί Παρασκευή 29 Μαΐου 2020
  • Η τρίτη δόση επιδόματος παιδιού, Μαΐου Ιουνίου θα δοθεί Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020
  • Η τέταρτη δόση του Επιδόματος Παιδιού Ιούλιος – Αύγουστος θα δοθεί Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020
  • Η πέμπτη δόση επιδόματος παιδιού Σεπτέμβριος – Οκτώβριος θα δοθεί Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020
  • Η έκτη δόση του Επιδόματος Παιδιού Νοέμβριος – Δεκέμβριος θα δοθεί πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων του 2020.

 

ΠΗΓΗ– https://tilegrafimanews.gr/hot-news/etoimasteite-gia-nees-aitiseis-gia-a21-kea-ston-opeka-gr-syntaxeis-anadromika-syntaxiouchon-2020/amp/?fbclid=IwAR0t8Y-wBzvtLbGTMda62Dpmq_uXWcJ1M4YKNcB-iEScNjxXiOAaai8C7xg