ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ Π.Ο.Τ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

0
1676

Συνάντηση της Ομοσπονδίας με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

 

Με τον κ. Βασίλειο Κόκκαλη, Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης,  συναντήθηκε αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων (ΠΟΤ) στις 6.3.2019.

Συζητήθηκαν τα θέματα:

Οι Σύλλογοι Τριτέκνων να είναι στους Φορείς διανομής αποσυρόμενων οπωροκηπευτικών, όπως ίσχυε στο παρελθόν από 2008 έως και 2014.

Ως προς τους Τρίτεκνους αγρότες και Νέους τρίτεκνους αγρότες: να δοθούν επί πλέον κίνητρα στις χρηματοδοτήσεις, και στις ενισχύσεις.

Από την Ομοσπονδία Τριτέκνων τονίσθηκε η ανάγκη  για την αντιμετώπιση του ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ   ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ   της   πατρίδος   μας   αλλά   και   τα   προβλήματα   που απασχολούν τις οικογένειες με τρία τέκνα και άνω.  Ο δείκτης γονιμότητας της Ελληνίδος είναι πλέον στο 0.95 και η γήρανση του  πληθυσμού να έχει φτάσει σήμερα στο 26%, όταν για την ανανέωση   του   πληθυσμού   απαιτείται   δείκτης   2,1.   Σύμφωνα   δε   με   πρόσφατα   δημογραφικά στοιχεία των τελευταίων έξι(6) ετών οι θάνατοι υπερτερούν των γεννήσεων.   Με   τα   μνημονιακά   μέτρα   που   έχουν   ληφθεί   μέχρι   τώρα,   έχει οδηγηθεί το 40% των οικογενειών με τρία τέκνα, στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ζωτικές υποχρεώσεις τους. Τα πολλά παιδιά από ΄΄ευλογία θεού΄΄που τα θεωρεί ο σοφός λαός μας, δυστυχώς κατάντησαν τεκμήριο.

Ο κ. Κόκκαλης, μας ενημέρωσε για όλα τα θέματα που ετέθησαν. Ως προς το θέμα να είναι στους Φορείς οι Σύλλογοι Τριτέκνων, στο πρόγραμμα των αποσυρόμενων οπωροκηπευτικών, προκειμένου να τα διανέμουν στα μέλη τους, το θεωρεί θετικό, και θα ξαναγίνει συνάντηση σε 15 μέρες, προκειμένου να μας δοθούν οι απαντήσεις του Υπουργείου.

Από την Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων (ΠΟΤ) παρευρέθησαν οι: Αντώνης Ντιούδης, ΘεοκλήτηΜεσουρίδου, και Νίκη Πρωτονοταρίου.