ΑΣΕΠ-ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

0
3166
ΑΣΕΠ: Έρχονται προσλήψεις στους Βρεφονηπιακούς όλης της χώρας
Συζήτηση στη Βουλή – Το σχέδιο για την κάλυψη 150.000 παιδιών
Μέρος ενός σχεδιασμού ο οποίος αρχίζει, ήδη, να υλοποιείται αποτελεί η επικείμενη (μεγάλη) προκήρυξη για την πρόσληψη μονίμων υπαλλήλων στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς όλης της χώρας.

Στο πλαίσιο της δημιουργίας νέων θέσεων για παιδιά στους παιδικούς σταθμούς όλης της χώρας, το υπουργείο Εσωτερικών επεξεργάζεται ήδη -και μάλιστα σε προχωρημένο στάδιο- σχέδιο προκήρυξης για την πρόσληψη μονίμων υπαλλήλων.

Η προκήρυξη θα εκδοθεί, αφού προηγουμένως καταγραφούν όλες οι ανάγκες των δήμων σε προσωπικό.

Σύμφωνα με πληροροφίες, ο αριθμός των θέσεων θα κυμανθεί στις 4-5.000, χωρίς να καλυφθούν όλα τα κενά με μόνιμο προσωπικό.

Σημειώνεται ότι ένας από τους βασικούς στόχους του υπουργείου Εσωτερικών είναι η σταδιακή “απαγκίστρωση” από το κοινοτικό πρόγραμμα “εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής”.

Επίσης, διατηρούνται οι κυβερνητικές προθέσεις για την αποκατάσταση όσων καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε προγράμματα μεγάλης χρονικής διάρκειας (βλ. ‘Βοήθεια στο Σπίτι”, εκτός από τους παιδικούς σταθμούς).

Ειδικότητες

Η πρώτη λίστα του υπ. Εσωτερικών περιλαμβάνει προσωπικό όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ), στις ειδικότητες:

  • Νηπιαγωγοί
  • Βρεφονηπιοκόμοι
  • Κοινωνικοί λειτουργοί
  • Μάγειρες
  • Βοηθοί Βρεφονηπιοκόμων
  • Οδηγοί
  • Βοηθητικό προσωπικό

Για την επιλογή του νέου προσωπικού θα προβλεφθεί ειδική μοριοδότηση για τους υπηρετούντες με διάφορες συμβάσεις στους παιδικούς σταθμούς.

Ωστόσο, μεγάλος αριθμός θέσεων θα διατεθεί σε υποψηφίους που διεκδικούν μόνιμη θέση, χωρίς να διαθέτουν αυτό το πλεονέκτημα.

ΠΗΓΗ:  https://workenter.gr/dimosio/eidiseis/asep-erhontai-proslipseis-stoys-vrefonipiakoys-olis-tis-horas