ΑΣΕΠ -ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

0
2242

ΑΣΕΠ – Τράπεζα Ελλάδος: Ποιοι και πως συμμετέχουν (ΜΟΝΙΜΟΙ)

Προσκλητήριο διορισμού σε υποψηφίους διοικητικών ειδικοτήτων είναι έτοιμη να απευθύνει η Τράπεζα της Ελλάδος, με νέο γραπτό διαγωνισμό.

Θα διατεθούν 60 μόνιμες θέσεις, μίας μόνο ειδικότητας: ΔΕ Διοικητικού.

Στις γραπτές εξετάσεις μπορούν να συμμετάσχουν:

  • Απόφοιτοι Λυκείου ή ΙΕΚ ή ΤΕΕ διοικητικών ειδικοτήτων
  • Πτυχιούχοι ΑΕΙ – ΤΕΙ, κάνοντας χρήση του απολυτηρίου Λυκείου

Τα τελικά μόρια των υποψηφίων για διορισμό θα προκύψουν από τις μονάδες της γραπτής εξέτασης, προσαυξημένης από τα μόρια συγκεκριμένων προσόντων.

Αναμένονται πάνω από 30.000 αιτήσεις

Σε αυτή την φάση, δεν έχει ακόμη γνωστοποιηθεί εάν αυτές οι προσαυξήσεις αφορούν γνώση χειρισμού Η/Υ, ξένων γλωσσών και εμπειρία. Στην περίπτωση που αυτές οι ιδιότητες δεν προσμετρηθούν στις προσαυξήσεις, τότε θα περιλαμβάνονται στην λίστα των απαραίτητων πρόσθετων προσόντων.

Ωστόσο, το workenter – με δύο αποκλειστικά δημοσιεύματα – αποκάλυψε τα σημαντικότερα σε αυτή την φάση: Τα μαθήματα και την ύλη των εξετάσεων, όπως αυτή περιλαμβάνεται στο αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η αποκάλυψη αυτή επιτρέπει στους χιλιάδες υποψηφίους του γραπτού διαγωνισμού να αρχίσουν το διάβασμα, με την σιγουριά ότι η συγκεκριμένη ύλη θα περιλαμβάνεται στο επίσημο κείμενο της προκήρυξης. Σημειώστε ότι, ιστορικά, σε όλους τους γραπτούς διαγωνισμούς του δημοσίου – από το 1994 και μετά – η εξεταστέα ύλη καθορίζεται από τον φορέα που ζητάει προσωπικό, χωρίς την παραμικρή παρέμβαση του ΑΣΕΠ.

Η προκήρυξη των 60 μονίμων θέσεων στην Τράπεζα της Ελλάδος θα εκδοθεί τον Απρίλιο. Οι γραπτές εξετάσεις θα γίνουν αμέσως μετά το καλοκαίρι

ΥΓ: Η ολοκλήρωση διαγωνιστικών διαδικασιών δεν περιλαμβάνονται στην απαγόρευση των προσλήψεων, λόγω εκλογών. Στην απαγόρευση περιλαμβάνονται, μόνο, η έκδοση προκηρύξεων και η ανακοίνωση αποτελεσμάτων. Οι ενδιάμεσες διαδικασίες εξελίσσονται κανονικά

Διαβάστε επίσης: