ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ Α21-ΚΕΑ-ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ

0
1877
Πληρωμές, άμεσα, για ΚΕΑ, επίδομα παιδιού, συντάξεις και προνοιακά
Σχεδόν ”ταυτόχρονες” οι πιστώσεις στους δικαιούχους – Όλες οι ημερομηνίες

Μέχρι το τέλος του μήνα (Φεβρουαρίου) αναμένεται η καταβολή των ποσών που αντιστοιχούν στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης(ΚΕΑ), σε συντάξεις και προνοιακά επιδόματα.

Παράλληλα, σε άμεσο χρόνο ενεργοποιείται από τον ΟΠΕΚΑ και η πλατφόρμα που θα υποδεχτεί τις αιτήσεις επιδόματος παιδιού.

Θα υπάρξει μια πληρωμή ως το τέλος Φλεβάρη 2019, αλλά για όσους είχαν εκκρεμότητες με το Α21 του 2018 και έκαναν αίτηση ως 15/1/19 (για το 2018, όχι για το 2019).

Δείτε αναλυτικά:

  • Η πληρωμή της δόσης Φεβρουαρίου για τους δικαιούχους (όσοι έχουν καταθέσει αίτηση μέχρι 31/01/2019) του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019
  • Οι συντάξεις σε Δημόσιο, ΙΚΑ, ΝΑΤ και λοιπά ταμεία του υπ. Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις Μαρτίου 2019 την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019
  • Η πληρωμή προνοιακών επιδομάτων από τον ΟΠΕΚΑ που αφορά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2019, θα πραγματοποιηθεί για όλους τους δικαιούχους τον Μάρτιο
  • Η πληρωμή του διατροφικού επιδόματος στους κατά νόμο δικαιούχους θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Φεβρουαρίου

Έως το τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται να ενεργοποιηθεί από τον ΟΠΕΚΑ η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για επίδομα παιδιού Α21 ενώ στις 25- 27 Μαρτίου θα καταβληθεί η πρώτη δόση του επιδόματος.

Η πληρωμες  Α21  από εκεί και πέρα για το 2019 θα πραγματοποιούνται ανά δίμηνο. Έτσι η δεύτερη δόση θα πιστωθεί το τελευταίο 10ήμερο του Μαΐου, η τρίτη δόση θα πληρωθεί τέλη Ιουλίου, η τέταρτη τέλος Σεπτεμβρίου, η πέμπτη τέλος Νοεμβρίου και η έκτη πριν από τις γιορτές για το καινούριο έτος.

Ο ΟΠΕΚΑ καλεί με νέα ανακοίνωσή του να υποβάλλουν δικαιολογητικά ηλεκτρονικά στην idika.gr όσοι έχουν λάθη ή παραλείψεις.

Η υποβολή των νέων αιτήσεων για το επίδομα παιδιού θα πρέπει να γίνει από όλους τους δικαιούχους εκ νέου.

Θα βασιστεί στο εισόδημα που δηλώθηκε στις φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν το 2018 (με βάση τα εισοδήματα του 2017), αφού η πλατφόρμα θα ανοίξει πριν την υποβολή των νέων δηλώσεων .

Ωστόσο μόλις υποβληθούν οι νέες φορολογικές δηλώσεις του 2019, με τα εισοδήματα του 2018, και το Α21 μέσω του TAXISnet θα γίνει συμψηφισμός στα ποσά που έλαβαν για το πρώτο δίμηνο του 2019 και είτε θα επιστρέψουν είτε θα λάβουν την ανάλογη διαφορά επιδόματος, ανάλογα με το εισόδημα του προηγούμενου έτους.

Διαβάστε επίσης: