ΟΠΕΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΩΝ Α21

0
849

ΟΠΕΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΩΝ Α21

Με το κλείσιμο της πλατφόρμας του ΟΠΕΚΑ για το επίδομα παιδιού ξεκίνησε η επεξεργασία αλλά και η εκκαθάριση της πληρωμής του πρώτου διμήνου έτους 2024. Ανοικτή και πάλι η πλατφόρμα για αιτήσεις

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ, από το πρωί της 29ης Μαρτίου η πλατφόρμα είναι και πάλι διαθέσιμη για νέες αιτήσεις. Για τις αιτήσεις που θα γίνουν μετά την καταβολή της πρώτης δόσης, αυτή θα πληρωθεί στους δικαιούχους αναδρομικά.

Στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ www.idika.gr ή μέσω του διαδικτυακού τόπου www.opeka.gr οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους, ενώ απαραίτητοι είναι οι προσωπικοί κωδικοί πρόσβασης στο Taxisnet. Δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού είναι: Έλληνες πολίτες, ομογενείς αλλοδαποί οι οποίοι διαθέτουν δελτίο ομογενούς, πολίτες κρατών-μελών της ΕΕ, πολίτες των χωρών που ανήκουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Νορβηγία, Ισλανδία και Λιχτενστάιν) και ελβετοί πολίτες, αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, των οποίων το καθεστώς παραμονής διέπεται από τις διατάξεις της Σύμβασης του 1951 για το Καθεστώς Προσφύγων, όπως τροποποιήθηκε από το Πρωτόκολλο της Νέας Υόρκης το 1967 για το Καθεστώς Προσφύγων, ανιθαγενείς των οποίων το καθεστώς παραμονής στην Ελλάδα διέπεται από τις διατάξεις της Σύμβασης του 1954 για το Καθεστώς των Ανιθαγενών, δικαιούχοι του ανθρωπιστικού καθεστώτος, πολίτες άλλων κρατών.

Οι ημερομηνίες πληρωμής Η πληρωμή της πρώτης δόσης στους δικαιούχους πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαρτίου.

Η καταβολή της δεύτερης δόσης αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024, τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα, μαζί με τα άλλα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ.

Η τρίτη δόση θα πληρωθεί την Τετάρτη 31 Ιουλίου.

Η τέταρτη δόση του Επιδόματος Παιδιού Α21 θα καταβληθεί τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου.

Η πέμπτη δόση θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2024.

Η έκτη δόση θα εξοφληθεί παραδοσιακά πριν τα Χριστούγεννα και συγκεκριμένα μεταξύ 20 και 23 Δεκεμβρίου

ΠΗΓΗ—   www.ipaidia