ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΜΕ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΗ

0
652

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΜΕ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΗ

Το Δημογραφικό, αποτελεί  <<το νούμερο ένα Εθνικό πρόβλημα>>  για την χώρα μας. Αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων (ΠΟΤ), και του Συλλόγου Τριτέκνων Περιφέρειας (Νομού) Αττικής, πραγματοποίησε συνάντηση με τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, και τον κ. Βασίλη Σπανάκη, Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στις τρίτεκνες οικογένειες δόθηκε η δυνατότητα από το 2007 έως και το 2012 να πάρουν με προϋποθέσεις, στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας από τον τ. ΟΕΚ από ίδια κεφάλαια, χωρίς να παρεμβάλλονται τράπεζες. Διάδοχη κατάσταση σήμερα είναι η ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ) που διαχειρίζεται τα συγκεκριμένα δάνεια.

Από την Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο να δοθεί ξανά η δυνατότητα της ρύθμισης των στεγαστικών δανείων τ. ΟΕΚ στους δανειολήπτες, να ανοίξει η πλατφόρμα, να δημιουργηθούν ευνοϊκότεροι όροι ρύθμισης και αποπληρωμής του δανείου. Συζητήθηκε η πιθανότητα χορήγησης νέων στεγαστικών δανείων. Ειδική αναφορά έγινε στην σημασία της στήριξης της τρίτεκνης οικογένειας  ανεξαρτήτου ηλικίας.

Ο υπουργός κ, Άδωνις Γεωργιάδης,   καθώς και  ο υφυπουργός κ. Βασίλης Σπανάκης,  άκουσαν τις προτάσεις μας με προσοχή, θα τις επεξεργαστούν, και θα μας απαντήσουν σύντομα.

Στη συνάντηση  παρευρέθηκαν οι:

Μεσουρίδου Θεοκλήτη – Γεν. Γραμματέας ΠΟΤ – Πρόεδρος Συλλόγου Τριτέκνων Περιφέρειας (Νομού) Αττικής

Κακανάτσας Νικόλαος – Αντιπρόεδρος Συλλόγου Τριτέκνων Περιφέρειας (Νομού) Αττικής

Σταμούλης Αθανάσιος – Μέλος του  Συλλόγου Τριτέκνων Περιφέρειας (Νομού) Αττικής

Φέκας Ταξιάρχης – Ανταποκριτής του  Συλλόγου Τριτέκνων Περιφέρειας (Νομού) Αττικής στο Κερατσίνι