ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ”ΝΤΑΝΤΑΔΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ” ΣΤΑ 500 ΕΥΡΩ ΤΟ VOUCHER

0
663

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ”ΝΤΑΝΤΑΔΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ” ΣΤΑ 500 ΕΥΡΩ ΤΟ VOUCHER

To voucher 500 ευρώ τον μήνα, για βρέφη από 2 μηνών έως 2,5 ετών, ικανοποιεί ένα από τα αιτήματα μας.

Αναμένουμε  να ανοίξει η πλατφόρμα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο Νοεμβρίου  για να δεχθεί τις αιτήσεις των γονέων.

Η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς» επεκτείνεται σε 28 ακόμη δήμους της χώρας και όσοι και όσες επιθυμούν να απασχοληθούν ως επιμελητές και επιμελήτριες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα ntantades.gov.gr  και να εγγραφούν στο «Μητρώο Επιμελητών».

Το πρόγραμμα αφορά στην κατ’ οίκον φροντίδα βρεφών και νηπίων ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και ιδιαίτερα των μητέρων για τη χρήση πιστοποιημένων υπηρεσιών φροντίδας των παιδιών τους

Οι νέοι δήμοι που εντάσσονται στο πρόγραμμα είναι οι παρακάτω:

Αγρινίου, Αλεξανδρούπολης, Αργοστολίου, Αρταίων, Γρεβενών, Ελασσόνας, Ζίτσας, Ηγουμενίτσας, Καλλιθέας, Καρδίτσας, Κομοτηνής, Κορδελιού-Ευόσμου, Κορινθίων, Κω, Λευκάδος, Μυτιλήνης, Ναυπλιέων, Ν. Ιωνίας, Ν. Κέρκυρας, Π. Φαλήρου, Περιστερίου, Πύλου Νέστορος, Πύργου, Σητείας, Φαρκαδόνας, Φλώρινας, Χαλκιδέων, Χανίων.

Οι δήμοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι οι παρακάτω:

Αθηναίων, Αβδήρων, Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Κομοτηνής, Ορεστιάδας, Αγίων Αναργύρων, Καλλιθέας, Κρωπίας, Μάνδρας – Ειδυλλίας, Νέας Ιωνίας, Παλαιού Φαλήρου, Περιστερίου, Ανατολικής Σάμου, Ικαρίας, Μυτιλήνης, Αγρινίου, Αμφιλοχίας, Πηνειού, Πύργου, Βοϊου, Γρεβενών, Εορδαίας, Φλώρινας, Αρταίων, Ηγουμενίτσας, Ζίτσας, Πρέβεζας, Σουλίου, Ελασσόνας, Καρδίτσας, Παλαμά, Ρήγα Φεραίου, Φαρκαδόνας, Αργοστολίου, Βόρειας Κέρκυρας, Κέρκυρας, Λευκάδος, Σάμης, Δίου – Ολύμπου, Εμμανουήλ Παππά, Κορδελιού-Ευόσμου, Αποκορώνου, Γόρτυνας, Σητείας, Χανίων, Καρπάθου, Άνδρου, Κω, Μυκόνου, Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Σύρου-Ερμούπολης, Βέλλου-Βόχας, Βόρειας Κυνουρίας, Ευρώτα, Κορινθίων, Ναυπλιέων, Πύλου-Νέστορος, Ιστιαίας Αιδηψού, Μαντουδίου –Λίμνης – Αγίας Άννας, Λεβαδέων, Χαλκιδέων.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα, δήλωσε, με αφορμή την επέκταση της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος και σε άλλους δήμους, ότι «με τις «Νταντάδες της γειτονιάς» στηρίζουμε εμπράκτως τους γονείς και ιδιαίτερα τις μητέρες που θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται ή να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας μετά την απόκτηση των παιδιών τους».

Τις επόμενες εβδομάδες  αναμένετε να ανοίξει  η πλατφόρμα για να δεχθεί τις αιτήσεις των γονέων

Οι δικαιούχοι των οποίων οι αιτήσεις θα γίνουν δεκτές για ένταξη στο πρόγραμμα, θα λαμβάνουν το ποσό των 500 ευρώ μηνιαίως (από 250 ευρώ που είχε οριστεί αρχικά) για τη φύλαξη και φροντίδα των βρεφών τους από επιμελητή/επιμελήτρια που θα έχουν επιλέξει από το Μητρώο Επιμελητών. Το ποσό αυτό θα δίνεται στις περιπτώσεις που ο γονέας εργάζεται με καθεστώς πλήρους απασχόλησης ή είναι ελεύθερος/η επαγγελματίας ή αυτοαπασχολούμενος/η.

Η εφαρμογή του προγράμματος «Νταντάδες της γειτονιάς» είναι εξαιρετικά σημαντική. Δίνει τη δυνατότητα σε εργαζόμενους, αλλά και ανέργους γονείς, να εξασφαλίσουν το μείζον που είναι η φροντίδα των παιδιών τους όσο εκείνοι εργάζονται, ή αναζητούν εργασία.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση άνεργες μητέρες, γονείς που εργάζονται με καθεστώς μερικής απασχόλησης, ή λαμβάνουν άλλο voucher για βρεφονηπιακούς θα λαμβάνουν κάθε μήνα το ποσό των 300 ευρώ (από 150 που ήταν αρχικά).

Τονίζεται ακόμη ότι η εγγραφή στο Μητρώο Επιμελητών δεν αποκλείει άλλη απασχόληση καθώς το ωράριο και η αμοιβή των επιμελητών/επιμελητριών ορίζεται κατόπιν ιδιωτικού συμφωνητικού με τους γονείς.

 

ΠΗΓΗ– ypergasias.gr