ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ Α21– Δ΄ ΔΟΣΗ

0
1306

ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ Α21– Δ΄ ΔΟΣΗ

Την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Σεπτεμβρίου, δηλαδή, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, πρόκειται να καταβληθεί στους δικαιούχους η τέταρτη δόση του επιδόματος παιδιου  Α21 από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής (ΟΠΕΚΑ)

Την προηγούμενη της πληρωμής, εργάσιμη ημέρα Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023 και κατά τις απογευματινές ώρες, τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα από τα ΑΤΜ των τραπεζών

Υπενθυμίζεται ότι η τρίτη δόση του συγκεκριμένου επιδόματος καταβλήθηκε στους δικαιούχους τη Δευτέρα 31 Ιουλίου, ενώ άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού (Α21) του ΟΠΕΚΑ την Παρασκευή 28 Ιουλίου, προκειμένου να υποβάλουν τις αιτήσεις τους όσοι ακόμα δεν έχουν προβεί στη διαδικασία για το 2023.

Σημειώνεται ότι θα ισχύσει διακοπή του επιδόματος παιδιού από την 1η Ιουλίου εφόσον δεν συντρέχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την καταβολή του επιδόματος παιδιού Α21 του ΟΠΕΚΑ.

Ειδικότερα, ότι τα ανήλικα τέκνα ηλικίας από 4 έως 16 ετών του αιτούντος επίδομα παιδιού θα πρέπει:

  • να έχουν εγγραφεί στην υποχρεωτική εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2022-2023 και
  • να ολοκληρώσουν επαρκώς τη φοίτησή τους στις 30-6-2023 για το εν λόγο σχολικό έτος, δηλαδή να μην αναγκαστούν να επαναλάβουν την τάξη τους λόγω μεγάλου αριθμού αδικαιολόγητων απουσιών.

Για την έγκριση αίτησης μέχρι 30 Ιουνίου 2023 θα πρέπει μεταξύ των άλλων να συντρέχει η προϋπόθεση 1 (αναφέρεται παραπάνω) και από 1 Ιουλίου 2023 έως 31 Δεκεμβρίου 2023 θα πρέπει να συντρέχουν και οι δυο προαναφερθείσες προϋποθέσεις.

Στις περιπτώσεις που δεν εκπληρώνεται στο τέλος του σχολικού έτους 2022-2023, η επαρκής φοίτηση των ανηλίκων τέκνων στην υποχρεωτική εκπαίδευση λόγω αδικαιολόγητου αριθμού απουσιών το επίδομα διακόπτεται από 1 Ιουλίου 2023 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2023 και δεν επαναχορηγείται έστω και αν το τέκνο εγγραφεί στο νέο σχολικό έτος 2023-2024.

Προκειμένου να διασταυρωθεί ηλεκτρονικά η φοίτηση των ανήλικων τέκνων στην υποχρεωτική εκπαίδευση, θα πρέπει στην καρτέλα με τα προσωπικά στοιχεία του τέκνου και ειδικότερα στο πεδίο «Στοιχεία Φοίτησης τέκνου», να καταχωρήσετε:

  • τα στοιχεία της σχολικής μονάδας, την τάξη και τον αριθμό Μητρώου του μαθητή, αν το τέκνο βρίσκεται στην υποχρεωτική εκπαίδευση.
  • το έτος ολοκλήρωσης της φοίτησης στην υποχρεωτική εκπαίδευση (Γυμνάσιο), αν το τέκνο έχει ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση.

Εάν διασταυρωθούν όλα τα στοιχεία του μαθητή, η αίτηση μπορεί να προχωρήσει κανονικά. Εάν δεν διασταυρωθούν εμφανίζεται σχετική επισήμανση.

Σε περίπτωση αδυναμίας ηλεκτρονικής διασταύρωσης της φοίτησης του μαθητή για την ολοκλήρωση υποβολής της αίτησης απαιτείται η επισύναψη βεβαίωσης εγγραφής ή φοίτησης για το τρέχον σχολικό έτος του διευθυντή ή του προϊσταμένου της οικείας σχολικής μονάδας.

Σε περίπτωση που το ανήλικο τέκνο έχει ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση, απαιτείται η επισύναψη είτε του απολυτηρίου Γυμνασίου είτε σχετική βεβαίωση από την οικεία σχολική μονάδα. Για ανήλικο τέκνο που έχει ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση και φοιτά στο λύκειο, μπορεί να επισυναφθεί είτε βεβαίωση φοίτησης στο Λύκειο είτε το Απολυτήριο Γυμνασίου

ΠΗΓΗ–  https://www.proson.gr