ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2022–ΟΑΕΔ

0
2303

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2022–ΟΑΕΔ

Κοινωνικός τουρισμός 2022: ΔΩΡΕΑΝ διακοπές μέσω ΟΑΕΔ – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και ποιοι θα λάβουν πλήρη επιδότηση

Προς ενημέρωση τα προγράμματα που τρέχουν είναι ο Τουρισμός για Όλους, ο Κοινωνικός Τουρισμός του ΟΑΕΔ καθώς και ο Κοινωνικός Τουρισμός του ΟΠΕΚΑ

Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού ξεκινάει 1η Αυγούστου και διαρκεί έως 31 Ιουλίου του επόμενου έτους.Όσοι έχουν ακόμα στα χέρια τους επιταγές του προγράμματος 2021-2022 να σπεύσουν να τις χρησιμοποιήσουν έως τις 31 Ιουλίου γιατί μετά δεν θα μπορούν, αφού θα έχουν βγει οι νέες επιταγές, αναφέρει στην ΕΡΤ.

Οι ανήκοντες στην κατηγορία ΑμεΑ μπορούν να πάρουν επιταγή για κάθε χρόνο, ενώ οι υπόλοιποι δικαιούχοι μπορούν χρόνο παρά χρόνο.

Και αυτή την χρονιά συνεχίζονται οι διακοπές με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2021-2022 του ΟΑΕΔ
Και όμως είναι μια τέλεια ευκαιρία όπου όσοι είναι δικαιούχοι μπορούν να βγουν κερδισμένοι διπλά. Μπορούν να ξαναπάνε και πάλι διακοπές. Υπάρχει μια προϋπόθεση για να ξανακάνουν και πάλι διακοπές.

Θα μπορούν να επιλέξουν περισσότερα από 1.800 τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ έως τις 31 Ιουλίου 2022.

Υπενθυμίζεται ότι και φέτος επιδοτούνται τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων του κοινωνικού τουρισμού 2022 του ΟΑΕΔ είναι έξι βράδια, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα νησιά της Κω, Λέρου, Λέσβου, Σάμου, Χίου και στο νομό Έβρου, είναι 10 βράδια, με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή.

  • Θα μπορούν να επιλέξουν περισσότερα από 1.800 τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ έως τις 31 Ιουλίου 2022.
  • Θα μπορούν να επιλέξουν περισσότερα από 1.800 τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ έως τις 31 Ιουλίου 2022.
  • Ο κοινωνικός τουρισμός 2022 του ΟΑΕΔ έχει ακόμα ένα προτέρημα. Η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων στους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας ‘Αννας Ευβοίας είναι 12 βράδια.

Δικαιούχοι του κοινωνικού τουρισμού ΟΑΕΔ που έχουν κάνει ήδη διακοπές σε κάποιο από τα καταλύματα των δήμων αυτών, χωρίς να έχουν εξαντλήσει τον αριθμό των 12 διανυκτερεύσεων, μπορούν να υπογράψουν οποτεδήποτε έως τη λήξη του προγράμματος στις 31 Ιουλίου 2022 νέο συμφωνητικό για διαμονή στο ίδιο ή σε διαφορετικό κατάλυμα των συγκεκριμένων δήμων για όσες διανυκτερεύσεις υπολείπονται.

Οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι, αφού συνεννοηθούν με τον πάροχο για την κράτηση του δωματίου, θα απευθύνονται στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) Χαλκίδας και θα ενημερώνουν για την πρόθεση τους να διαμείνουν στο συγκεκριμένο κατάλυμα.

Το ΚΠΑ2 Χαλκίδας θα ενημερώνει εγγράφως τον πάροχο για τον αριθμό των διανυκτερεύσεων που μπορεί να πραγματοποιήσει στο κατάλυμα ο δικαιούχος.

Θα υπογράφεται νέο ιδιωτικό συμφωνητικό, το οποίο θα διαβιβάζεται από τον πάροχο στην υπηρεσία μαζί με το έντυπο αναγγελίας άφιξης την ημέρα της άφιξης.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.oaed.gr/koinonikos-tourismos.

Κοινωνικός τουρισμός 2022:  Έως 30/6 υποβολή αιτήσεων παρόχων

Ο ΟΑΕΔ καλεί τους ενδιαφερόμενους παρόχους τουριστικών καταλυμάτων και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο ενισχυμένο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2021-2022, να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο Μητρώο Παρόχων. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr με κωδικούς TAXISnet ή ΟΑΕΔ στην διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/parokhoi-koinonikou-tourismou

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Αποζημιώσεις και παροχές → Πάροχοι κοινωνικού τουρισμού

Η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων θα παραμείνει ανοικτή κατά τη διάρκεια υλοποίησης του Προγράμματος και έως την 30.06.2022. Το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2021-2022 θα διαρκέσει 12 μήνες, από 01.08.2021 31.07.2022. Συνολικά χορηγήθηκαν 300.000 επιταγές και ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 30.000.000 €.

Ως επιπλέον κίνητρα συμμετοχής, για πρώτη φορά η επιδότηση καταλυμάτων ενισχύεται κατά 20% τον Αύγουστο, ώστε να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη στήριξη των επιχειρήσεων και αυξημένη διαθεσιμότητα κατά την «αιχμή» της περιόδου των διακοπών, ενώ επιταχύνεται η αποπληρωμή των παρόχων του προγράμματος, καθώς θα υλοποιηθεί νέα ηλεκτρονική αίτηση αποπληρωμής.

Επιπλέον, για να είναι κάποιος δικαιούχος:

  • δεν πρέπει να έχει λάβει Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού κατά το αμέσως προηγούμενο πρόγραμμα. Μόνο οι δικαιούχοι ΑμεΑ μπορούν να λαμβάνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα
  • δεν πρέπει να έχει λάβει συναφή παροχή από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

 

 

ΠΗΓΗ–   https://armyvoice.gr/2022/04/koinonikos-toyrismos-2022-dorean-diakopes/