ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΛΑΕ- ΟΠΕΚΑ – ΑΓΡΟΤΙΣΣΑ ΜΗΤΕΡΑ

0
565

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΛΑΕ- ΟΠΕΚΑ – ΑΓΡΟΤΙΣΣΑ ΜΗΤΕΡΑ

Ο ΟΠΕΚΑ, όπως κάθε χρόνο σχεδιάζει την υλοποίηση των προγραμμάτων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ), τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα και κανόνες που θα ισχύουν σε κάθε στάδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η Αγροτική Εστία βρίσκεται και φέτος στο πλευρό των αγροτών, της αγρότισσας μητέρας και του παιδιού μέσα από σειρά κοινωνικών προγραμμάτων που στόχο έχουν να ενισχύσουν οικονομικά και να ψυχαγωγήσουν τους ανθρώπους της υπαίθρου, σχεδιάζοντας τα ακόλουθα προγράμματα:

  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΑΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΩΝ
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΒΟΗΘΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΑΓΡΟΤΙΣΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ

Ενόψει του σχεδιασμού των προγραμμάτων αυτών, για την περίοδο 2021-2022, υπενθυμίζεται σε όλους τους εν δυνάμει δικαιούχους των προγραμμάτων, ασφαλισμένες-ους ΕΦΚΑ πρώην ΟΓΑ (αγρότισσες και αγρότες) ότι για την συμμετοχή τους στα Προγράμματα του Λογαριασμού της Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) – ΟΠΕΚΑ θα πρέπει να έχουν εξοφλήσει εμπρόθεσμα (σύμφωνα με όσα ορίζονται από τον ΕΦΚΑ) τις ασφαλιστικές εισφορές που αφορούν στην περίοδο από 1-1-2021 έως και 31-12-2021, να μην οφείλουν εισφορές από προηγούμενα έτη ή αν οφείλουν να τις έχουν ρυθμίσει.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 1000 πολύτεκνες που θα λάβουν βοήθημα 1000 ευρώ και 4000 τρίτεκνες αγρότισσες μητέρες που θα λάβουν βοήθημα 700 ευρώ.

Ισχύουν οι εξής προϋποθέσεις :

Οι τρίτεκνες και οι πολύτεκνες μητέρες συνταξιούχοι ή ασφαλισμένες του ΕΦΚΑ(ΟΓΑ) να είναι ασφαλιστικά ενήμερες κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους (2021) της υποβολής αίτησης συμμετοχής δηλ. να έχουν εξοφλήσει τις εισφορές του 2021 ή/και να έχουν ρυθμίσει τυχόν οφειλές προγενέστερων ετών.

Οι μητέρες κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης πρέπει να έχουν οι μεν τρίτεκνες 3 τέκνα, οι δε πολύτεκνες τουλάχιστον 4 τέκνα, τα οποία να είναι άγαμα, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών, εφόσον είναι άνεργα ή σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανωτάτη ή ανώτερη εκπαίδευση ή σε ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ή να είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας.

ΠΗΓΗ–  https://opeka.gr/3290-2/