ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

0
1211

ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Οι προσπάθειες του συλλόγου μετά τις συναντήσεις που επιδιώξαμε εχουν αποτελέσματα  Οι υποσχέσεις που λάβαμε απο την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιούνται Στην συνάντηση που προηγήθηκε  μιλήσαμε με τον Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης κ. Δημήτριο Ασλανίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Χρήστο Μήττα με θέμα συζήτησης την ένταξη και των τρίτεκνων οικογενειών στο πρόγραμμα διανομής δωρεάν κουπονιών για αγορές απο τις Λαϊκές Αγορές καθώς και στο πρόγραμμα διανομής σχολικών ειδών

Η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας διαθέτει 200.000 ευρώ σε κουπόνια για αγορές από λαϊκές σε ευπαθείς ομάδες. Σε ρύθμιση τα ληξιπρόθεσμα των λαϊκών

Κουπόνια ύψους 200.000 ευρώ θα διαθέσει και φέτος η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, για την προμήθεια βασικών αγαθών από τις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης, δίνοντας έτσι ανάσα σε οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, που επλήγησαν από την υγειονομική κρίση, αλλά και συνδράμοντας τους παραγωγούς και εμπόρους των λαϊκών αγορών.

Εκτός όμως από τα κουπόνια, που εγκρίθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφέρεια ανέλαβε ακόμη μια πρωτοβουλία, που αφορά στην επανένταξη των πωλητών λαϊκών αγορών της Θεσσαλονίκης στις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών ημερησίου τέλους προσέλευσης στις λαϊκές αγορές, οι οποίοι απώλεσαν κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος 1η Μαρτίου 2020 έως και 31 Αυγούστου 2021 τη ρύθμιση τμηματικής καταβολής, που έτρεχε.

Πρόκειται για μια απόφαση – ανάσα για όσους δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές και αδυνατούσαν να πληρώσουν το ημερήσιο τέλος για τη συμμετοχή τους στις λαϊκές στο διάστημα από τον Μάρτιο του 2020 έως τον προηγούμενο μήνα (Σεπτέμβριος 2021). Με τη δυνατότητα που δίνει εκ νέου η Περιφέρεια, οι οφειλέτες μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση και να αποπληρώσουν σε δόσεις τις οφειλές τους. Η επανένταξη του οφειλέτη στη ρύθμιση συντελείται με την καταβολή της δόσης του μηνός Σεπτεμβρίου 2021, η οποία πρέπει να πραγματοποιηθεί μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα Οκτωβρίου 2021 μαζί με τη δόση του μηνός Οκτωβρίου 2021. Η καταληκτική ημερομηνία της εκ νέου ρύθμισης επεκτείνεται κατά το πλήθος των δόσεων που ήταν ανεξόφλητες την ημέρα της αναβίωσης.

Κουπόνια

Σε ό,τι αφορά στα 200.000 κουπόνια (του ενός ευρώ το καθένα), δικαιούχοι είναι οι τρίτεκνες οικογένειες με προστατευόμενα τέκνα, οι πολύτεκνες οικογένειες με προστατευόμενα τέκνα και μακροχρόνια ανεργία και οι μονογονεϊκές οικογένειες με προστατευόμενα τέκνα του νομού Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μια επιτυχημένη πρωτοβουλία, που αναλαμβάνει τα τελευταία χρόνια η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των λαϊκών αγορών, αξιοποιώντας πόρους από τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν βάσει νόμου για τη συμμετοχή τους στις λαϊκές οι παραγωγοί και οι πωλητές και αφορά στην οικονομική ενίσχυση και κάλυψη βιοτικών αναγκών πολιτών που είναι σε ανάγκη, με είδη που πωλούνται στις λαϊκές αγορές.

Οι προϋποθέσεις για να είναι κάποιος δικαιούχος των κουπονιών είναι οι εξής:

1.Οι τρίτεκνες, πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες να έχουν ένα τουλάχιστον προστατευόμενο τέκνο.

2.Προϋπόθεση συμμετοχής πολυτέκνων αποτελεί η τουλάχιστον κατά ένα έτος συνεχής ανεργία τους.

3.Οικογενειακό εισόδημα έως 12.000 ευρώ για οικογένειες με δύο προστατευόμενα τέκνα προσαυξανόμενο κατά 2.000 ευρώ για κάθε επιπλέον προστατευόμενο τέκνο.

4.Οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ για μονογονεϊκές οικογένειες με ένα προστατευόμενο τέκνο προσαυξανόμενο κατά 2.000 ευρώ για κάθε επιπλέον προστατευόμενο τέκνο.

 

 

ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΝΗΚΕΙ:
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Πηγή: https://www.voria.gr/article/thessalonikikouponia-gia-politeknous-triteknous-ke-monogonious-gia-tis-laikes?fbclid=IwAR07fPyMMncXRAJHIyQj6Ian51bCwcOqdlQmMnXRzG_2wG26yZznzG1Tfos