ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΟΤ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΑΡΙΑ ΣΥΡΕΓΓΕΛΑ-ΤΡΙΤΕΚΝΙΑ= ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑ

0
1201

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΟΤ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΑΡΙΑ ΣΥΡΕΓΓΕΛΑ- ΤΡΙΤΕΚΝΙΑ= ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑ

Δελτίο Τύπου 5/7/2021 

Συνάντηση Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων ΠΟΤ  με την Υφυπουργό για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια  Μαρία Συρεγγέλα

Αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων (ΠΟΤ), αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Αντώνη Ντιούδη , την Γ.Γραμματέα κα Θεοκλήτη Μεσουρίδου , την Ταμία  κα. Νίκη Πρωτονοταρίου,   την αναπλ. εκπρόσωπο τύπου  κα. Ιωάννα Μπουγιουκλή, συναντήθηκε με την Υφυπουργό για την Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια  κα Μαρία Συρεγγέαλα  στις 5-7-2021 και συζήτησαν για θέματα τριτέκνων.

Το Δημογραφικό, είναι το νούμερο ένα Εθνικό πρόβλημα ζωτικής σημασίας για την χώρα μας. Σε μια χώρα που μειώνεται κάθε χρόνο κατά 40.000 λόγω υπογεννητικότητας, που ο δείκτης γονιμότητας της μητέρας είναι στο 0,88 ενώ πρέπει να είναι στο 2,2 που το ποσοστό του “γερασμένου” πληθυσμού είναι στο 23% ενώ θα έπρεπε να είναι στο 7%, το μόνο σίγουρα που θα έπρεπε να κάνει ένας πρωθυπουργός που αγαπάει την πατρίδα του, θα ήταν η δημιουργία ενός υπουργείου δημογραφικής πολιτικής και οικογένειας, και μια σειρά μέτρων που θα αντιστρέψουν την κατάσταση.

Η χώρα έχει ανάγκη άμεσα από μια ενιαία δημογραφική πολιτική που θα έχει δύο στόχους:

1. Να δίνει Κίνητρα στους νέους ώστε για να γεννηθούν παιδιά

2. Μέτρα προστασίας προς τις οικογένειες από δύο παιδιά και άνω.

Τα μέτρα δημογραφικής πολιτικής χρειάζεται να έχουν συνέχεια, ανεξάρτητα με το ποιο κόμμα κυβερνά την χώρα.

Πρόσφατα αποφάσισε η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας, ορισμένα θετικά μέτρα όπως: οι πατέρες παιδιών που γεννήθηκαν από τις 19 Ιουνίου 2021 (ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης) και μετά, δικαιούνται να λάβουν άδεια πατρότητας διάρκειας 14 ημερών, ενώ από την ίδια ημερομηνία ενεργοποιείται η επιδότηση από τον ΟΑΕΔ για τις γονικές άδειες.

Τα μέτρα αυτά είναι προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν λύνουν όλα τα θέματα.

Τα αιτήματα της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων (ΠΟΤ) που ζητούν άμεσα λύση, είναι:

1.Ο χαρακτηρισμός άμεσα των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνες. Επιδόθηκε η πρόταση νόμου για να την επεξεργαστούν οι υπηρεσίες του Υπουργείου Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας.

Εναλλακτικά μέχρι να γίνει αυτό, άμεσα να χαρακτηριστούν οι τρίτεκνοι, <<ισόβια τρίτεκνοι>>. Είναι πολύ σημαντικό, και θα λύσει πολλά προβλήματα που υπάρχουν τώρα.

2.Μοριοδότηση των τρίτεκνων οικογενειών χωρίς περιορισμούς, έτσι ώστε να έχουν μοριοδότηση στην εργασία και οι δύο γονείς, και τα παιδιά

Προσλήψεις ειδικών κατηγοριών  με άμεση προκήρυξη

 Σύμφωνα με το  ν. 2643/98  το κράτος υποχρεούται να προκηρύσσει  μέσω του ΟΑΕΔ σε ετήσια βάση  τις θέσεις του άρθρου 3 που αφορούν το δημόσιο τομέα  για όλες τις κατηγορίες των προστατευόμενων του νόμου   στις οποίες ανήκουν  και οι τρίτεκνες οικογένειες Η τελευταία προκήρυξη των θέσεων του ν. 2643/98 του δημόσιου τομέα, εκδόθηκε το έτος 2014

3.Στεγαστική πολιτική για την πρώτη κατοικία. Κούρεμα των στεγαστικών δανείων πρώην ΟΕΚ στο 30% για όλους τους τρίτεκνους χωρίς περιορισμούς. Δημιουργία νέου προγράμματος στεγαστικών δανείων.

4.Αφορολόγητο όριο στα 24.750.

5.Μειωμένος ΕΝΦΙΑ για όλους τους τρίτεκνους γονείς χωρίς περιορισμούς.

6.Την απαλλαγή από τα τέλη ταξινόμησης για την αγορά αυτοκινήτου, να την έχουν όλοι οι τρίτεκνοι γονείς χωρίς περιορισμούς. Δυνατότητα και για δεύτερο αυτοκίνητο.

7.Αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων στις κοινωνικές παροχές και να μην περιλαμβάνονται τα περιουσιακά στοιχεία. (κοινωνικό Τιμολόγιο ρεύματος, κοινωνικό μέρισμα, voucher για lap top, κλπ).

8.Στους Τρίτεκνους συνταξιούχους δημοσίους υπαλλήλους με ανήλικα τέκνα, να ενσωματωθεί το επίδομα τέκνων στην βασική σύνταξη, και να καταργηθεί η προσωπική διαφορά (νόμος Κατρούγκαλου).

9.Ελεύθερες Μετεγγραφές Τρίτεκνων Φοιτητών χωρίς εισοδηματικά όρια.

10. Αύξηση του επιδόματος παιδιού Α21 κατά 50% από 1.1.2022 και αύξηση του εισοδηματικού ορίου της κάθε κατηγορίας κατά 5.000 ευρώ

11.Έκπτωση στα εισιτήρια όλων των μέσων μεταφοράς, από ξηρά και από θάλασσα.

12.Πρόγραμμα ΤΕΒΑ. Να δοθεί η δυνατότητα ξανά στους Συλλόγους Τριτέκνων να είναι Εταίροι στις Κοινωνικές Συμπράξεις, χωρίς να απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων εταίρων. Αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων, τουλάχιστον στα όρια φτώχειας, όπως καθορίζονται από την ΕΛΣΤΑΤ.

13. Voucher για lap top η tablet στους τρίτεκνους όλων των κατηγοριών του επιδόματος Α21.

14.Πρόγραμμα <<νταντάδες της γειτονιάς>> να ξεκινήσει άμεσα.

Η κα Μαρία Συρεγγέλα, Υφυπουργός, αφού άκουσε με προσοχή όλα τα επιχειρήματα, δεσμεύθηκε ότι θα εξετάσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες σύντομα τα αιτήματα μας, και θα μας δοθεί απάντηση.

Απάντησε ως το πρόγραμμα των Voucher για lap top η tablet στους τρίτεκνους όλων των κατηγοριών του επιδόματος Α21, ότι είναι σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, και θα έχουμε θετική εξέλιξη  δηλαδή  θα υπάρξει και Τρίτη φάση.

Ως προς το πρόγραμμα <<νταντάδες της γειτονιάς>> μας ενημέρωσε ότι θα ξεκινήσει πιλοτικά σε λίγους δήμους, που θα προτείνει η ΚΕΔΕ και η ΕΕΤΑΑ την σχολική χρονιά 2021-2022, και αναμένεται για καθολική εφαρμογή, σε όλους τους Δήμους της χώρας από την σχολική χρονιά 2022-2023.

H Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων (ΠΟΤ) θα συνεχίσει δυναμικά μέχρι να επιτύχει τον στόχο της.  ΤΡΙΤΕΚΝΙΑ = ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑ

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

https://syndimotis.blogspot.com/2021/07/blog-post_17.html?fbclid=IwAR2xsrZymf1uZ4_4CxbAgYf52tuNJamGFIO6A78-LOAn468Gat9jwPbK9v4