ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ –ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΠΑΜΠΑ

0
996

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ –ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΠΑΜΠΑ

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ  ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20/6/2021 ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ — ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΗΡΩΕΣ—ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΠΑΜΠΑ

Ο σύγχρονος μπαμπάς αποτελεί μια δυναμική και δυνατή φιγούρα που εμπνέει εμπιστοσύνη και αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στην ανατροφή των παιδιών. Οι σχέσεις τους, το «ξεδίπλωμα» της προσωπικότητάς τους, καθώς και η συναισθηματική τους σταθερότητα, τα πάντα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την αφοσίωση και τη δέσμευση του πατέρα στην οικογένειά του.

Η τρυφερότητα φέρνει σταθερότητα

Κάθε κόρη αναζητά στον μπαμπά της την αγάπη και την τρυφερότητα. Είναι το πρότυπό της για τον μελλοντικό της σύντροφο, αυτός που της μαθαίνει τι πάει να πει υγιής σχέση ή… όχι. Γι’ αυτό, ένας αφοσιωμένος και ενεργός μπαμπάς μέσα σε μια οικογένεια μπορεί να γίνει καταλυτικός παράγοντας για την ευτυχία (ή μη) της κόρης του. Επομένως, η αγάπη, η τρυφερότητα, η ενέργεια, η φροντίδα που προσφέρει ο πατέρας στην κόρη του, μέχρι έναν βαθμό καθορίζει το μέλλον της και την ψυχολογική της σταθερότητα.

Το αίσθημα της αποδοχής

Από την άλλη, ο πατέρας λειτουργεί ως πρότυπο και για τον γιο του. Ένα νεαρό αγόρι, ακόμα και από την τρυφερή παιδική ηλικία, προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή του πατέρα και ασυναίσθητα τείνει να αντιγράφει τις αρετές και τα αρνητικά του. Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται την επιβεβαίωση από αυτόν και ο πατέρας πρέπει να είναι οπλισμένος με υπομονή για να ανταπεξέλθει σε κάθε «τρέλα» του γιου ο οποίος αναζητά την αποδοχή του. Πρέπει να μπορεί να πει εύκολα «μπράβο» και να ενθαρρύνει τις έμφυτες τάσεις του παιδιού του. Μάλιστα, έχει αποδειχθεί ότι οι πατεράδες που ενθαρρύνουν τα παιδιά τους και παίζουν μαζί τους, τα βοηθούν να αναπτυχθούν πιο ομαλά και να έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση.

 

 

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο

 

ΠΗΓΗ :  https://www.coffeeisland.gr/blog/chronia-polla-stoys-kathimerinoys-iroes-ton-paidion-toys-mpampades/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=blogpost-fathersDay&fbclid=IwAR1wEC0nmGauRXZ2OytX-djOmgCL-W_XLxPGtPHQEJBdGOlOR4hVqMM9Ix0