VOUCHER 200EYRO –ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ-ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΟΥΝ

0
1222

VOUCHER 200EYRO –ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ-ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΟΥΝ

Voucher €200: Τι πρέπει να προσέξετε για να μην χρεωθείτε από την εφορία το ποσό που πήρατε Θα προσμετρώνται και τεκμήρια για την απόκτησή του voucher 200 ευρώ για αγορά Lap top.

Όπως ανακοίνωσε το Σάββατο η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, οι αιτήσεις στο   digital-access.gov.gr  Για τα voucher ξεκινούν από τις 5 Απριλίου και η απόφαση αφορά 560.000 νέους.

Από τη Δευτέρα 05 Απριλίου 2021, έως τις 30 Ιουλίου 2021 θα διαρκέσει το πρόγραμμα για το  voucher των 200 ευρώ για αγορά τάμπλετ και λάπτοπ. Σήμερα ενεργοποίηθηκε η πλατφόρμα digital-access.gov.gr όπου και προκύπτει ότι θα υπάρξει και 2ος κύκλος που δεν θα αφορά όσους λαμβάνουν το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από τους γονείς για τους ανήλικους μαθητές ή και για τους άνω των 18 ετών σπουδαστές/φοιτητές που δεν κάνουν φορολογική δήλωση.

Το ποσό ανέρχεται σε 200 ευρώ ανά παιδί, ωστόσο θα προσμετράται το τεκμαρτό εισόδημα των οικογενειών, κάτι που θα συμπεριλαμβάνει και τεκμήρια.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από τους προμηθευτές από αύριο, Δευτέρα 22 Μαρτίου, ενώ οι οικογένειες των ωφελούμενων θα μπορούν να τις υποβάλλουν από τις 5 Απριλίου. Στη συνέχεια θα ενημερωθούν αν πληρούν τα κριτήρια. Όσοι τα πληρούν, τα λάβουν έναν ηλεκτρονικό κωδικό που θα αντιστοιχεί σε έκπτωση 200€ για την αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

Απαγορεύεται η μεταπώληση του εξοπλισμού για 2 χρόνια

Στις διατάξεις του εν λόγω σχεδίου υπογραμμίζεται ότι οι δικαιούχοι απαγορεύεται για 2 χρόνια να μεταπωλήσουν την ηλεκτρονική συσκευή που αγόρασαν. Μάλιστα, θα πραγματοποιούνται και δειγματοληπτικοί έλεγχοι των παραστατικών. Διαφορετικά θα χρεωθούν τα 200 ευρώ στο ΑΦΜ τους.

Η στόχευση των ελέγχων και ο καθορισμός του δείγματος μπορεί να βασίζεται σε τυχαία επιλογή, σε ανάλυση στατιστικών δεδομένων ή ως απόκριση σε αναφορές και καταγγελίες από τρίτα μέρη. Σε περίπτωση διενέργειας ελέγχου, οι ελεγχόμενοι υποχρεούνται να διευκολύνουν τα αρμόδια όργανα και να παρέχουν κάθε αναγκαία πληροφορία και στοιχεία σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος και τη συμμετοχή τους σε αυτό. Η άρνηση παροχής στοιχείων ή συμμετοχής σε έλεγχο δύναται να επιφέρει τις ποινές.

Όσον αφορά στους Δικαιούχους, οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι εστιάζουν κυρίως στην κατοχή και διατήρηση του εξοπλισμού που αγοράστηκε με επιδότηση από το πρόγραμμα. Όσον αφορά στους Προμηθευτές, οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι μπορεί να είναι ευρύτεροι και να σχετίζονται με την επιβεβαίωση των προϋποθέσεων συμμετοχής του Προμηθευτή στη Δράση, την επιλεξιμότητα του εξοπλισμού και την πραγματοποίηση των δηλωθεισών συναλλαγών, όπως αυτές μπορεί να διασταυρωθούν με τα στοιχεία που τηρεί η επιχείρηση και οι συνεργάτες της. Φορέας Υλοποίησης μπορεί να διατηρεί Μητρώο με στοιχεία ανά δικαιούχο και προμηθευτή, που θα επιτρέψουν τη διενέργεια ελέγχων κατά τη διάρκεια ή μετά το πέρας εφαρμογής του προγράμματος και για διάστημα δύο ετών από τη λήξη του.

Επιστροφή Αχρεωστήτως Καταβληθέντων

Οι δικαιούχοι σε περίπτωση άρνησης συμμετοχής σε προγραμματισμένο έλεγχο ή άρνησης παροχής στοιχείων προς τα όργανα ελέγχου ή διαπίστωσης μετά από σχετικό έλεγχο ότι δεν έχει τηρηθεί η υποχρέωση διατήρησης του εξοπλισμού με ευθύνη του Δικαιούχου, επιβάλλεται η επιστροφή του συνολικού ποσού της επιδότησης εντόκως από την ημερομηνία εξαργύρωσης, σύμφωνα με την τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων. Ειδικά στην περίπτωση μη τήρησης της υποχρέωσης διατήρησης του εξοπλισμού επιβάλλεται η επιστροφή του ποσού που αντιστοιχεί στον μη διατηρηθέντα εξοπλισμό. Σε αυτή την περίπτωση το καταβληθέν ποσό των 200 ευρώ θα καταγράφεται στο φύλλο ελέγχου και θα επικυρώνεται από αρμόδιο όργανο.

Η τελική επικύρωση λογίζεται και ως πράξη καταλογισμού. Έτσι το ποσό των 200 ευρώ θα καταχωρηθεί στις οφειλές του δικαιούχου στην εφορία και στον λογαριασμό του στο TAXISnet.

ΠΗΓΗ-  https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/paideia/335736/voucher-200-ti-prepei-na-proseksete-gia-na-min-xreotheite-apo-tin-eforia-to-poso-pou-pirate