Voucher 200ΕΥΡΩ ΞΕΚΙΝΑ ΑΜΕΣΑ Η ΑΓΟΡΑ ΤΑΜΠΛΕΤ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

0
1872

Voucher 200ΕΥΡΩ ΞΕΚΙΝΑ ΑΜΕΣΑ Η ΑΓΟΡΑ ΤΑΜΠΛΕΤ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Η διαδικασία για το voucher 200 ευρώ θα γίνει ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr με τους κωδικούς Taxisnet αναμένεται να έχει ανοίξει το αργότερο έως τις 10 Μαρτίου

Μετά από την πολύμηνη καθυστέρηση στην έναρξη των διαδικασιών για τη διάθεση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, δήλωσε πως μέσα στην εβδομάδα αναμένεται από το υπουργείο Παιδείας η σχετική ΚΥΑ ώστε να προχωρήσει η χρηματοδότησή της από το Ταμείο Ανάκαμψης καθώς όπως υπογράμμισε «είναι πολύ σημαντικό να μην υπάρχουν παιδιά δύο ταχυτήτων όσον αφορά στο ψηφιακό μέρος της εκπαίδευσης. Με το σχετικό κονδύλι θα διατεθούν tablet σε πάνω από 500.000 παιδιά».

Πώς θα γίνει η διάθεση του εξοπλισμού

Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα ανοίξουν τη σχετική πλατφόρμα και οι δικαιούχοι θα μπαίνουν εισάγοντας τους κωδικούς του TAXISnet και άμεσα θα γνωρίζουν εάν εντάσσονται στους δικαιούχους για το κουπόνι, το οποίο θα αποτελεί έναν ηλεκτρονικό κωδικό. Στην συνέχεια, θα μπορούν είτε να το αποστείλουν απευθείας ηλεκτρονικά σε κάποιο e-shop για ηλεκτρονική αγορά εξοπλισμού είτε να το εκτυπώσουν και να πραγματοποιήσουν την σχετική αγορά από κάποιο φυσικό κατάστημα.

Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι

Τα οικονομικά κριτήρια που θα ισχύσουν

Σύμφωνα με πληροφορίες, δικαιούχοι του προγράμματος θα είναι μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές έως 24 ετών, βάσει αυστηρών οικογενειακών εισοδηματικών κριτηρίων.

Τα κριτήρια για οικογένειες με δύο γονείς:

  • Για ένα παιδί έως 10.500 ευρώ
  • Για 2 παιδιά έως 12.000 ευρώ
  • Για 3 παιδιά έως 13.500 ευρώ

Για τις μονογονεϊκές οικογένειες:

  • Για ένα  παιδί έως 9.000 ευρώ
  • Για 2 παιδιά 10.500 ευρώ
  • Για 3 παιδιά 12.000 ευρώ

ΠΗΓΗ–https://www.voucherergasia.gr/article/ekpaideusi/voucher-200-eyro-xekina-amesa-i-agora-tamplet-la/?fbclid=IwAR13tSCUm1eoFYuj580lSe5RXBiY-Q6iuKJTg8EfRb6apP1efpclxqKUNTw

Πηγή: ethnos.gr