ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ 12% ΓΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΣΕΠ

0
1355

ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ 12% ΓΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΣΕΠ

Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων (Π.Ο.Τ.)

(2θμιο σωματείο Αποφάσεις 125/2010 και 2/2015)

115 22 Μακρυνίτσης 9, ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ – ΑΘΗΝΑΙ

Τηλ.: 6909065204 – 6932737727 – e-mail:pespo3t@yahoo.gr

Αθήνα 17 Δεκεμβρίου 2020

Ποσόστωση 12% για τρίτεκνους στις προσλήψεις ΑΣΕΠ

Με χαρά πληροφορούμε όλους τους τριτέκνους ότι η αγωνιστική φωνή μας εισακούστηκε από την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα για το νομοσχέδιο που αφορά τις αλλαγές στις προσλήψεις και θέματα ΑΣΕΠ.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκος, έπειτα από συναντήσεις και τηλεδιασκέψεις που είχαμε μαζί του, άκουσε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τις προτάσεις μας, αφουγκράστηκε τις δυνατές φωνές των Τρίτεκνων οικογενειών και αναγνώρισε την δύσκολη κατάσταση δημογραφικά στην οποία βρίσκεται η χώρα μας.

Γι αυτό το λόγο όχι μόνο δεν μείωσε τα ποσοστά των θέσεων για τριτέκνους και πολύτεκνους αλλά αντιθέτως τα αύξησε (τρίτεκνοι 12%, πολύτεκνοι16%). Επίσης σημαντική είναι και η βελτίωση του τρόπου κατανομής αυτών των θέσεων σε κάθε προκήρυξη ανά την επικράτεια.

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτεκνων(ΠΟΤ) εκτιμά ιδιαίτερα τη θετική στάση του υπουργού για την συνεργασία και την κατανόηση που έδειξε για τις δίκαιες προτάσεις μας.

Bέβαια απομένει άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα που είναι η αναγνώριση της τριτεκνικής ιδιότητας ισοβίως για τους γονείς και για το οποίο έχουμε την διαβεβαίωσή του ότι το μελετά και σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους βουλευτές που μας στήριξαν με τις κέραιες παρεμβάσεις τους.

Το ΔΣ