ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ :200 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΗ,ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ,ΦΟΙΤΗΤΗ ΜΕ ΕΙΣΟΔ. ΚΡΙΤΗΡΙΑ

0
2360

ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ :200 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΗ,ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ,ΦΟΙΤΗΤΗ ΜΕ ΕΙΣΟΔ. ΚΡΙΤΗΡΙΑ

Επιταγή (voucher) αξίας 200 ευρώ για κάθε μαθητή, σπουδαστή και φοιτητή, που εμπίπτει σε συγκεκριμένα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop), ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Το εκτιμώμενο πλήθος των δικαιούχων ανέρχεται σε περίπου 325.000 οικογένειες με 560.000 νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών.

Δικαιούχοι θα είναι όλες οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή όλες οι οικογένειες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία.

Το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα ορίζεται με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, τον αριθμό των παιδιών ανά οικογένεια και το αν μια οικογένεια είναι μονογονεϊκή ή όχι .

Για μια οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα 6.000 ευρώ αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ.

Για μια οικογένεια με δύο γονείς και ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 10.500 ευρώ.

Για μια οικογένεια με έναν γονιό και ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 9.000 ευρώ.

Το νέο πρόγραμμα  των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης προϋπολογισμού 112 εκατ. ευρώ,

Δικαιούχοι είναι όλοι οι  μαθητές , σπουδαστές ,φοιτητές που οι οικογένειες τους ανηκουν   στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία του επιδόματος ΟΠΕΚΑ .
Για οικογένεια με Δύο Γονείς:
Οικογένεια με 1 παιδί – ετήσιο οικ. εισόδημα έως 10.500
Οικογένεια με 2 παιδιά – ετήσιο εισόδημα έως 12.000
Οικογένεια με 3 παιδιά – ετήσιο  εισόδημα έως 13.500
Οικογένεια με 4 παιδιά – ετήσιο  εισόδημα έως 15.000
Για οικογένεια Μονογονεϊκή:
Οικογένεια με 1 παιδί – ετήσιο οικ. εισόδημα έως 9.000
Οικογένεια με 2 παιδιά – ετήσιο εισόδημα έως 10.500
Οικογένεια με 3 παιδιά – ετήσιο  εισόδημα έως 12.000
Οικογένεια με 4 παιδιά – ετήσιο  εισόδημα έως 13.500

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας τονίζει τα εξής:

  • Το πρόγραμμα στοχεύει να συμβάλει, με ουσιαστικό τρόπο, στη μακροπρόθεσμη ενδυνάμωση των ψηφιακών δεξιοτήτων της εκπαιδευτικής κοινότητας και την επίτευξη ενός συμπεριληπτικού ψηφιακού εκπαιδευτικού μοντέλου. Η βιωματική εξοικείωση της εκπαιδευτικής κοινότητας με τις νέες τεχνολογίες αποτελεί οριζόντια τομή, αναγκαία και μετά την παρέλευση της πανδημίας. Χτίζουμε, λοιπόν, πάνω στο κεκτημένο της τηλεκπαίδευσης, ώστε να βγούμε από αυτήν την κρίση ισχυρότεροι. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί μέρος της συνολικότερης στρατηγικής μας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό στην παιδεία, η οποία περιλαμβάνει σημαντικές επενδύσεις για τη ριζική αναβάθμιση των δημόσιων δικτύων και πληροφοριακών συστημάτων, την ενίσχυση του τεχνολογικού εξοπλισμού του συνόλου των εκπαιδευτικών δομών και την αναβάθμιση της σύνδεσής τους με το διαδίκτυο, προγράμματα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και εκπαιδευτών για τη χρήση ψηφιακών εκπαιδευτικών εργαλείων, και τη δημιουργία εκτεταμένου ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού στο πλαίσιο της αναμόρφωσης των αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών. Η συμμετοχή στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης πρέπει να αφορά κάθε νέο και νέα.
  • Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων δρομολογεί την ψήφιση Διάταξης Νόμου αναφορικά με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, σύμφωνα με την οποία την υλοποίησή του θα αναλάβει η «Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.», που θα αναπτύξει μία εξειδικευμένη πλατφόρμα. Σύντομα θα εκδοθούν αναλυτικές οδηγίες σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος.
  • Σταθεροί στις δεσμεύσεις μας, υλοποιούμε ακόμη μία δράση υποστήριξης της εκπαιδευτικής κοινότητας και ιδιαίτερα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων για την περαιτέρω καλλιέργεια των ψηφιακών δεξιοτήτων.
  • Στεκόμαστε δίπλα σε κάθε παιδί, μεταξύ των οποίων τα παιδιά οικογενειών με χαμηλότερα εισοδήματα. Δίνουμε επιπλέον ψηφιακά εργαλεία για το σήμερα και το αύριο.
  • Μεριμνούμε, υποστηρίζουμε, ενισχύουμε.

ΠΗΓΗ– https://www.esos.gr/arthra/70786/yp-paideias-200-eyro-gia-kathe-mathiti-spoydasti-kai-foititi-gia-na-na-agorasei-tablet?fbclid=IwAR3Ro3u6Y7gjNdm99_C36B2fdyFN94oAy3krYlEhvC5vljxCoK7tOSLRCDE