ΤΗΛΕΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Τ ΜΕ ΤΗΝ Γ.Γ. Α’ & Β΄ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ κ ΓΚΙΚΑ

0
1791

ΤΗΛΕΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ  Π.Ο.Τ ΜΕ ΤΗΝ Γ.Γρ. Α’ & Β΄ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ  ΓΚΙΚΑ

Προηγήθηκε της τηλε-συνάντησης κατάθεση υπομνήματος απο την Παννελαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων ΠΟΤ προς το Υπ. Παιδείας την κα Κεραμέως με τις προτάσεις μας .

Κατα την διάρκεια της τηλεσυνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις προσλήψεις, αποσπάσεις και μεταθέσεις εκπαιδευτικών

Ο πρόεδρος της Παννελαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων ΠΟΤ κ Αντώνης Ντιούδης τόνισε οτι το παρών καθεστώς προσλήψεων σύμφωνα με τον νόμο Γαβρόγλου είναι άδικο διότι δεν είναι δυνατόν να γίνεται σύγκριση ανάμεσα σε έναν τρίτεκνο εκπαιδευτικό γονέα και σε έναν άγαμο. Ζητήθηκε να επανέλθει το σύστημα των ποσοστώσεων.

Παρουσία του νομικού συμβούλου κα Γκίκα στην τηλε-συνάντηση αποδείξαμε οτι δεν τίθεται θέμα νομικού κολλήματος για τις ποσοστώσεις και δεν παραβιάζεται η ισότητα (άρθρο 21 συντάγματος παρ.5,6) Επίσης τονίστηκε οτι για να μπορούν οι εκπαιδευτικοί να διδάσκουν θα πρέπει πρώτα η πολιτεία να μεριμνήσει ώστε να υπάρχουν παιδιά.

Ζητήθηκε απο μέρους της Ομοσπονδίας να υπάρξει ανάλογη αντιμετώπιση με περισσότερη ευαισθησία και στο θέμα των μεταθέσεων – αποσπάσεων ώστε να μην χωρίζονται οι οικογένειες .

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας οτι τα παιδιά είναι η άμεση προτεραιότητα μας για να υπάρξει μέλλον σε αυτή τη χώρα.  

Στην τηλεσυνάντηση συμμετείχαν:

Αντώνης Ντιούδης (πρόεδρος ομοσπονδίας τριτέκνων ΠΟΤ)

Γεράσιμος Πουλάκης (πρόεδρος τριτέκνων Δήμου Αθηναίων) ο οποίος έκανε παρέμβαση σχολιάζοντας την αλλαγή η οποία έγινε στον τρόπο εισαγωγής των μαθητών στα Πειραματικά σχολεία