ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ – ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

0
1678

ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ – ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα μέτρα για τους εργαζόμενους – Τι ισχύει με τις άδειες  Ανακοινώθηκαν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, κ. Στέλιο Πέτσα – Όλες οι ρυθμίσεις

Τα ειδικά κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού ανακοινώνει αυτή την ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κύριος Στέλιος Πέτσας, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σχετικά με την άδεια εργαζομένων, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι σχετικά με τους δικαιούχους της άδειας ειδικού σκοπού, για κάθε τέσσερις μέρες άδειας, οι τρεις θα λογίζονται ως ειδικού σκοπού και η μία κανονική.

Μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στα μέτρα αναστολής καταβολής του ΦΠΑ, των δόσεων ρυθμίσεων για χρέη και των λοιπών υποχρεώσεων, που ισχύουν βάσει κλάδου και περιοχής που πλήττεται απο τον κορονοϊό.

Τι ισχύει για τις άδειες

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα κυρώσει η Κυβέρνηση, θα προβλέπεται η έκδοση άδειας ειδικού σκοπού για έναν από τους δύο γονείς με πλήρεις αποδοχές, έως τις 10 Απριλίου. Παράλληλα, για κάθε τέσσερις ημέρες απουσίες, μόνο η μία θα προσμετράται ως άδεια του εργαζόμενου.

Η άδεια ειδικού σκοπού αφορά μόνο εργαζόμενους και τον έναν γονέα Σε περίπτωση που τη λάβει, ο άλλος δεν θα τη δικαιούται με εξαίρεση σε περιπτώσεις ασθενείας από τον ιό.

Αναλυτικά προβλέπεται:

  • Άδεια ειδικού σκοπού επιπρόσθετη της κανονικής για τον έναν εκ των δύο γονέων με πλήρεις αποδοχές για όσο διάστημα ανασταλεί η λειτουργία των σχολείων και έως τις 10 Απριλίου
  • Για κάθε 4 ημέρες άδειας, 3 θα προσμετρώνται ως ειδικού σκοπού, 1 ως κανονική άδεια
  • Η κάλυψη του 1/3 των αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα
  • Η κάλυψη του συνόλου των αποδοχών στον δημόσιο τομέα
  • Η τηλεργασία και το ευέλικτο ωράριο από τους εργοδότες και το δημόσιο

ΠΗΓΗ– https://workenter.gr/dimosio/eidiseis/koronoios-ayta-einai-ta-metra-gia-toys-ergazomenoys-ti-ishyei-gia-adeies