ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΕΝΝΑΣ –ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2000 ΕΥΡΩ

0
1970

Επίδομα γέννας: Από την Πρωτοχρονιά στους λογαριασμούς 2.000 ευρώΘα το λάβει το 90% των οικογενειών – Περισσότερα voucher για δομές βρεφονηπιακών

Από την Πρωτοχρονιά θα αρχίσουν οι νέες μητέρες να βλέπουν στο λογαριασμό τους το επίδομα γέννας (τοκετού), ύψους 2.000 ευρώ, για κάθε γέννηση.

Αυτό τόνισε η υφυπουργός Εργασίας, κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ”Star”, ενώ παράλληλα έδωσε νέες διευκρινίσεις για τα κριτήρια και τους δικαιούχους της ειδικής ενίσχυσης.

Το επίδομα των 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται θα δίνεται από 01/01/2020 και όπως διευκρίνισε η αρμόδια υφυπουργός, πρόκειται για επίδομα που στοχεύει στη λυση του δημογραφικού προβλήματος κι όχι για ένα προνοιακό επίδομα.

«Γι’ αυτό δεν χρησιμοποιούμε τα κριτήρια που χρησιμοποιούμε για όλα τα άλλα προνοιακά, δηλαδή τα πολύ χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια, για να ενταχθεί κάποιος» επισημαίνει η κυρία Μιχαηλίδου.

 

 

 

Σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας, τα μέτρα στήριξης των νέων ζευγαριών κρίθηκαν αναγκαία από την κυβέρνηση και καθώς το επίδομα γέννας δεν κρίνεται ως προνοιακό θα έχει διευρυμένα κριτήρια. «Θα το πάρουν όλοι. Το 90%. Θα αποκλειστεί μόνο το 10%, οι πολύ πλούσιοι, γιατί πρέπει να είναι δίκαιο. Επίσης θα το πάρουν όλοι οι Έλληνες που ζουν στην Ελλάδα, πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και οι γονείς από τρίτες χώρες που όμως ζουν μόνιμα στη χώρα τα τελευταία 10 χρόνια» δηλώνει επίσης η κ. Μιχαηλίδου.

Στα 123 εκατ. ευρώ προϋπολογίζεται το επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στις νέες οικογένειες, ενώ άλλα 12 εκατ. ευρώ αναμένεται να κοστίσει η μετάπτωση στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ για τα είδη βρεφικής ηλικίας και για τα κράνη ασφαλείας.

Από τη νέα σχολική χρονιά, το υπουργείο Εργασίας θα δώσει και περισσότερα κουπόνια σε μητέρες που θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, ενώ θα δρομολογήσει και την δημιουργία νέων δομών, ώστε να φιλοξενηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά.

ΠΗΓΗ– https://workenter.gr/programmata-ergasias/eidiseis/epidoma-gennas-apo-tin-protohronia-stoys-logariasmoys-2000-eyro