ΟΑΕΔ–ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ

0
1596
ΟΑΕΔ: Αυξάνονται οι μισθοί της Κοινωφελούς – Πότε οι 8.933 προσλήψεις
Όλα τα δεδομένα για τους ωφελούμενους – Από τι ”κινδυνεύει” η προκήρυξη

Αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση του μεγάλου προγράμματος 8.993προσλήψεων του ΟΑΕΔ σε 56 δήµους και 37 φορείς της χώρας, το οποίο είναι και η πρώτη δράση του Οργανισμού, στην οποία θα κάνει ”ποδαρικό” ο αναπροσαρμοσμένος κατώτατος μισθός.

Η απόφαση θα ”αγγίξει” το σύνολο των επερχόμενων δράσεων του ΟΑΕΔ, τόσο σε μορφή προγραμμάτων κοινωφελούς απασχόλησης (μισθολογικά) όσο και σε παροχές ανεργίας.

Σημειώστε:

  • Η απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, προέβλεπε 495,25 ευρώ μηνιαίως για ωφελούμενους ηλικίας 25 ετών και άνω και 431,75 ευρώ μηνιαίως για ωφελούμενους ηλικίας κάτω των 25 ετών
  • Με βάση το νέο μεικτό κατώτατο μισθό, όλοι οι υπάλληλοι θα λάβουν τις νέες κατώτατες αποδοχές ανειδίκευτου εργάτη

Σύμφωνα με δηλώσεις κορυφαίου στελέχους του ΟΑΕΔ στο workenter, “η προκήρυξη του προγράμματος θα δημοσιοποιηθεί το αργότερο έως τις 8 Φεβρουαρίου“.

Πάντως δεν πρέπει να θεωρείται απίθανο να λάβει μικρή καθυστέρηση η διαδικασία έναρξης της δράσης, καθώς η ήδη δημοσιευμένη σε ΦΕΚ απόφαση βασίζεται στο προηγούμενο μισθολογικό καθεστώς. Αυτό σημαίνει ότι εκτός των τυπικών αλλαγών στο μισθολογικό κόστος (άρθρο 9) για τις αμοιβές των δικαιούχων, αναπροσαρμόζεται πλήρως και ολόκληρη η χρηματοδότηση του προγράμματος.

Διαβάστε επίσης: