ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΕΙΟΥ 2019 : ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝ. ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Κ.Ε.Α Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ

0
1709
Επίδομα ενοικίου 2019: Στα πρότυπα κοινωνικού μερίσματος και ΚΕΑ η καταβολή
Πώς, πότε θα γίνουν οι αιτήσεις – Με αναδρομική ισχύ για 300.000 δικαιούχους

Στα πρότυπα του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και του κοινωνικού μερίσματος θα χορηγηθεί το πολυαναμενόμενο επίδομα ενοικίου – στέγασης.

Για την ορθή καταβολή στους δικαιούχους, το υπουργείο Εργασίας αποφάσισε να αναθέσει στην ΗΔΙΚΑ την πληροφοριακή υποστήριξη της πλατφόρμας (που είναι ήδη έτοιμη) και αναμένεται να υποδεχτεί χιλιάδες αιτήσεις πολιτών το προσεχές διάστημα.

Άλλωστε όπως τόνισε το Σάββατο (26/1) η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κυρία Θεανώ Φωτίου, μιλώντας σε ημερίδα για το μετασχηματισμό της ΗΔΙΚΑ, ο φορέας έχει την κατάλληλη ”εμπειρία” στην πληροφοριακή υποστήριξη για παράλληλη διαχείριση αιτήσεων σε ΚΕΑ, Κοινωνικό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) και κοινωνικό μέρισμα.

Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις για το επίδομα ενοικίου – στέγασης θα πραγματοποιούνται μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας όπου και τα στοιχεία μέσω Taxisnet θα παίζουν τον καταλυτικό ρόλο για τις απαραίτητες διασταυρώσεις (μισθωτήρια, συμβόλαια κλπ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ειδική ενίσχυση πρόκειται να αποκτήσει αναδρομική ισχύ για 300.000 δικαιούχους και συγκεκριμένα από 1/1/2019. Μάλιστα, ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών είχε δηλώσει προσφάτως για την ”μονιμότητα” της ρύθμισης, πως «θα το δουν από 1/1/2019… όποιος πάρει το επίδομα στέγασης θα το πάρει από 1/1/2019, δηλαδή θα πάρει και το ’19, θα πάρει και το ’20 και το ’21 και το ’22 και πάει λέγοντας».

Το πρόγραμμα αναμένεται να υλοποιηθεί, με καθυστέρηση ελέω νόμου ”Κατσέλη”, στα τέλη του Φεβρουαρίου ή τις αρχές Μαρτίου το αργότερο.

ΠΗΓΗ: https://workenter.gr/programmata-ergasias/eidiseis/epidoma-enoikioy-2019-sta-protypa-kea-kai-koinonikoy-merismatos-i

Μιχάλης Τσιλιβάκος