ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΕΣ – 400+800 ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

0
1563

ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΕΣ – 400+800 ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Αρχές Ιανουαρίου θα δημοσιοποιηθεί η προκήρυξη για την πρόσληψη 400 μονίμων συνοριοφυλάκων.

Παράλληλα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη «τρέχει» την προετοιμασία νέου διαγωνισμού για την επιλογή 800 συνοριοφυλάκων με ετήσια σύμβαση.

Όλα τα δεδομένα

Την παρουσίαση των νέων ειδικών φρουρών που αναλαμβάνουν καθήκοντα στις 17 Ιανουαρίου, τίμησε με την παρουσία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα για την γραμμή και της δεσμεύσεις της κυβέρνησης, προς όλες τις κατευθύνσεις, καθώς η πρόσληψη τους, πέραν των άλλων, αποτελούσε προσωπική του εξαγγελία προεκλογικά.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επόμενος διαγωνισμός αναμένεται ότι θα ανακοινωθεί στις αρχές του νέου έτους και όπως λένε αρμόδιοι παράγοντες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα προχωρήσει με τις ίδιες διαυγείς διαδικασίες και με αξιολόγηση των υποψηφίων από το ΑΣΕΠ, όπως και με τους ειδικούς φρουρούς που αποφοίτησαν σήμερα.

Οι 400 προσλήψεις έχουν ήδη εγκριθεί για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και αφορούν στην συνοριακή φύλαξη στον Έβρο, ενώ έχει υποβληθεί αίτημα από το Υπουργείο για άλλους 800, που θα ενισχύσουν τις υπηρεσίες στο Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.

https://workenter.gr/dimosio/eidiseis/synoriofylakes-400-800-nees-proslipseis