ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ–4η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΟΟΣΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ

0
668

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ–4η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΟΟΣΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΠΑΙΔΙ

Στις 36 χώρες του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 4η χειρότερη κατά την υπερβολική φορολογία των οικογενειών με παιδιά, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση που δημοσιεύθηκε στον ελληνικό και ξένο τύπο, σύμφωνα με μελέτη του Φορολογικού Ιδρύματος. 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Με το ποσοστό γεννήσεων σε ελεύθερη πτώση, η Ελλάδα οδηγεί σε νέα αρχεία δημογραφικής παρακμής και γήρανσης, χωρίς καμία ελπίδα να αντιστρέψει την πορεία προς την καταστροφή. Το ασφαλιστικό πρόβλημα επιδεινώνεται καθώς υποφέρει από έλλειψη νέων υπαλλήλων, αλλά όσοι είναι υπεύθυνοι για τη χώρα δεν ανησυχούν αρκετά!

Η Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας, στις 15 Μαΐου, πέρασε απαρατήρητη από την Ελληνική Κυβέρνηση, χωρίς καμία ανακοίνωση υποστήριξης, χωρίς αναφορά στην οικογένεια ως θεσμό διατήρησης της κοινωνικής συνοχής, ως μηχανισμός ανανέωσης και αλληλεγγύης μεταξύ γενεών και τελικά ως μοχλός οικονομικής και κοινωνική ανάπτυξη. Γιατί τόσο ήσυχο; 

Το δελτίο τύπου της ASPE στις 25 Μαΐου ρώτησε την κυβέρνηση γιατί δεν προχωρά σε εθνικό σχέδιο για τη στήριξη μεγάλων οικογενειών, όπως έχει ήδη κάνει για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειες των Ρομά. 

Η ASPE ζητά συνεχώς φορολογικές ελαφρύνσεις που αντικατοπτρίζουν πραγματικά το κόστος της παιδικής ανατροφής. Σύμφωνα με μια μελέτη για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το κόστος ανατροφής ενός παιδιού αντιπροσωπεύει κατά μέσο όρο 20 έως 30% του προϋπολογισμού ενός άτεκνου ζευγαριού.
Ας ελπίσουμε ότι η Ελλάδα θα δημιουργήσει ένα πιο φιλικό προς την οικογένεια φορολογικό σύστημα που δεν θα επιταχύνει τη δημογραφική παρακμή. 

ΠΗΓΗ—  https://www.elfac.org/press-release-by-greek-large-families-association-aspe/#comment-1022