ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

0
1670

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων (Π.Ο.Τ.)

(2θμιο σωματείο Αποφάσεις 125/2010 και 2/2015)

115 22  Μακρυνίτσης 9,  ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ –  ΑΘΗΝΑΙ

Τηλ.: 6909065204 – 6932737727, e-mail:pespo3t@yahoo.gr

Αθήναι 18-8-2020

Προς:  Πρωθυπουργό Κυβερνήσεως  κ. Κυριάκο Μητσοτάκη  και Υπουργό Παιδείας  κ. Νίκη Κεραμέως

Θέμα: Επιστολή διαμαρτυρίας για τους  τρίτεκνους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Αξιότιμοι κύριε Πρωθυπουργέ και κυρία Υπουργέ,

Το Υπουργείο Παιδείας και κατ’ επέκταση η Κυβέρνηση με την υπ’ αριθμόν 104627/ΓΔ5  εγκύκλιο της 10ης  Αυγούστου  απεφάσισε να εξαλειφθούν  τα κοινωνικά κριτήρια (χωρίς στοιχειώδη αιτιολόγηση) από την μοριοδότηση για την πρόσληψη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.   Για μια ακόμη φορά βλέπουμε ότι η κυβέρνηση είναι ενάντια σε κάθε μέτρο δημογραφικής πολιτικής αντίθετα από αυτά που υποσχόταν προεκλογικά ώστε να υποκλέψει την ψήφο των  Ελλήνων οικογενειαρχών (τρίτεκνων-πολύτεκνων)  Συνεχίζεται η πολιτική της προηγούμενης Κυβέρνησης (νόμος Γαβρόγλου) για αποδόμηση κάθε μέτρου δημογραφικής πολιτικής από τα ελάχιστα που έχουν μείνει.

Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε αυτήν την πολιτική/στάση σας έναντι των οικογενειών με πολλά τέκνα(3 και άνω).Ασφαλώς  γνωρίζετε ότι, η δημοσιονομική πολιτική δεν είναι αποτελεσματική και υπάρχουν σοβαρά προβλήματα για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, που εσείς την προωθείτε ως ένα από τα πιο σημαντικά σας επιχειρήματα, λόγω του ότι ο πληθυσμός της Ελλάδος είναι από τους πιο γηρασμένους παγκοσμίως. Και βεβαίως θα έχει σοβαρά προβλήματα η χώρα στην απορρόφηση του αναλογούντος ποσού των 32 δις. Ευρώ      από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης (Πρόσφατη μελέτη του ΔΝΤ).

Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι και η παρούσα  κυβέρνηση δεν έχει την θέληση να λάβει ουσιαστικά και με προοπτική μέτρα που θα αντιμετωπίζουν το τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα της πατρίδος μας.

Αναμένουμε την άμεση διόρθωση της ανωτέρω εγκυκλίου ώστε να ληφθούν και τα κοινωνικά κριτήρια στην μοριοδότηση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών. ΚΑΙ επιτέλους το Υπουργείο Παιδείας να πάψει να είναι τόσο ΄΄εχθρικό΄΄ στα δίκαια αιτήματα των οικογενειών με πολλά τέκνα(3 και άνω).

Είμασθε στην διάθεσή σας για κάθε επιπλέον ενημέρωση και αναμένουμε την θετική απάντησή σας στο κατ΄επανάληψη αίτημά μας για συνάντηση μαζί σας.

 

Τα πολλά παιδιά, είναι το μέλλον της Ελλάδος.

Είναι μια υποχρέωση όλων μας προς την Ελλάδα

Ευχαριστούμε,  με εκτίμηση

Εκ του Δ.Σ  Π.Ο.Τ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟ alfavita 

Επιστολή διαμαρτυρίας της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων (ΠΟΤ) για την μοριοδότηση στις προσλήψεις αναπληρωτών

https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/329955_proslipseis-anapliroton-na-dothoyn-epipleon-moria-se-triteknoys-ekpaideytikoys?fbclid=IwAR2tvjx4EsDoUra6rDWU5VSLUUlCc5Os2zWtmThB49rLSdaBf8_jjUHRYNg