ΠΟΤΕ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ,ΛΥΚΕΙΑ ,ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

0
2052

ΠΟΤΕ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ,ΛΥΚΕΙΑ ,ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Σύμφωνα με τον Καθηγητή Λοιμωξιολογίας, η επιτροπή εισηγήθηκε την επανέναρξη της λειτουργίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων η οποία θα πρέπει να γίνει σταδιακά με προϋποθέσεις με συνεκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων

Ακόμη, οι συστάσεις της αρμόδιας Επιτροπής  για την επόμενη φάση των μέτρων  αφορούν   την ισχυρή σύσταση υποχρεωτική χρήση της μάσκας κατά την μετακίνησή με μέσα μαζικής μεταφοράς και σε  κλειστούς χώρους, όπως  κομμωτήρια παντοπωλεία, νοσοκομεία, ιατρεία, μικρ. εργαστήρια,  κέντρα αισθητικής.

Ειδικότερα, η επιτροπή εισηγήθηκε η χρήση της μάσκας να είναι υποχρεωτική και για τους εργαζόμενους με στενή επαφή με το κοινό (πωλητές, ταμειακοί υπάλληλοι)

 

Πότε ανοίγουν τα σχολεία

Μαθητές και γονείς περιμένουν με αγωνία να μάθουν πότε ανοίγουν τα σχολεία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν έως σήμερα τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου στις 11 Μαΐου   στις 18 οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και του Γυμνασίου, ενώ την 1η Ιουνίου τα δημοτικά. Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το τι μέλλει γενέσθαι με παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία.

Στο μεταξύ, μαθητές με υποκείμενα νοσήματα θα μείνουν στα σπίτια τους και θα παρακολουθούν από εκεί τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης.

Πότε ανοίγουν τα πανεπιστήμια

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η Σύνοδος Πρυτάνεων έχει προγραμματίσει τηλεσυνεδρίαση την προσεχή Τετάρτη, προκειμένου να οργανώσει το βασικό σχέδιο επανεκκίνησης των ΑΕΙ, αν και κάθε ίδρυμα θα λειτουργήσει ανάλογα με τη φύση των σπουδών κάθε τμήματος (π.χ. εάν έχει ή όχι εργαστήρια όπως τα πολυτεχνεία και οι ιατρικές).

Σε κάθε περίπτωση, τα πανεπιστήμια δεν αναμένεται να είναι μεταξύ των πρώτων εκπαιδευτικών δομών που θα λειτουργήσουν εντός Μαΐου. Ωστόσο, όταν αυτό συμβεί, το βασικό σενάριο είναι να λειτουργήσουν τα ιδρύματα μόνο για τα μαθήματα που είναι απαραίτητο να γίνουν διά ζώσης, δηλαδή τα εργαστηριακά.

Στη λύση της πραγματοποίησης μόνο των εργαστηριακών μαθημάτων κατατείνουν και οι πανεπιστημιακοί, αναφέροντας ότι μπορεί να γίνουν ακόμη και εξετάσεις ηλεκτρονικά, όπως στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, το 96,35% των προπτυχιακών μαθημάτων παραδίδεται μέσω σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, που σε ορισμένα ΑΕΙ αγγίζει το 99,7%. Το υπόλοιπο 3,65% αφορά μαθήματα αμιγώς εργαστηριακού ή κλινικού χαρακτήρα.

Μιλώντας στην Καθημερινή, ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου, σημείωσε μεταξύ άλλων πω αν οι εξετάσεις δεν γίνουν τον Ιούνιο-Ιούλιο, μπορεί να πραγματοποιηθεί διπλή εξεταστική τον Σεπτέμβριο. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα άλλωστε αντιμετωπίζουν οι τελειόφοιτοι, οι οποίοι θέλουν να συνεχίσουν για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό.Ομως, πρέπει να επισημάνω ότι πολλά ΑΕΙ σε ΗΠΑ και Ευρώπη έχουν αναστείλει τις μεταπτυχιακές σπουδές του επόμενου έτους», ανέφερε ο κ. Παπαϊωάννου.

ΠΗΓΗ–    https://www.armyvoice.gr/2020/04/%CF%80%CF%8C%CF%84%CE%B5-%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%AF%CE%B3%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B9%CE%B1/