ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ RADIO CITY
ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΣΤΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤHN ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΣΤΟ RADIO CITY ΔΟΘΗΚΕ Η ΕΞΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΑΠΟ 12 ΣΤΑ 8 ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΜΕΛΟΥΣ
Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΚΑΙ ΙΚΑΡΟΣ
Κυριακή Τσολάκη
Ένας μύθος που ξετυλίγεται από την Αθήνα των δημιουργών μέχρι τη μινωική Κρήτη και τους διαδρόμους του λαβύρινθου είναι η ιστορία του Δαίδαλου και του Ίκαρου, μια ιστορία που πλέκει τη φαντασία με το πραγματικό όνειρο του ανθρώπου να πετάξει…
Είναι η ιστορία που ανεβάζει επί σκηνής η Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης για τη νέα θεατρική περίοδο. «Δέχτηκα με πολύ μεγάλη χαρά να σκηνοθετήσω το έργο που γράφτηκε από την Αλεξάνδρα Γιαννοπούλου ειδικά για την συγκεκριμένη παράσταση.
Ένα έργο γραμμένο με πολύ μεράκι πάνω σε μια ιστορία που ακόμα και σήμερα είναι απόλυτα μαγική για τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους και παραμένει απόλυτα ελκυστική στο ταξίδι της μέσα στο χρόνο. Η πρόταση της Παιδικής Σκηνής και της Ιφιγένειας Μανώλα ήρθε και συναντήθηκε με τη δική μου αγάπη για τη μυθολογία.
Όλη αυτή η δύναμη, οι υπερβάσεις, oι περιπέτειες όπου θεοί, ημίθεοι, ήρωες, άνθρωποι και μυθικά τέρατα της ελληνικής αφήγησης εξήπταν τη φαντασία μου και με έκαναν από μικρή να βλέπω τις ιστορίες αυτές ζωντανές και τρισδιάστατες. Με τη σκηνοθεσία αυτή ένιωσα ότι πραγματικά ήταν η ευκαιρία να δώσω ζωή σε ήρωες και ιστορίες τόσο αγαπημένες για μένα την ίδια από την παιδική μου ηλικία», λέει στη «ΜτΚ» η σκηνοθέτιδα της παράστασης Δήμητρα Λαρεντζάκη.
Η συγκεκριμένη ιστορία του Δαίδαλου και του Ίκαρου περιλαμβάνει ένα απόλυτα μαγικό – υπερβατικό στοιχείο, μιλώντας για μια πανανθρώπινη ανάγκη του ανθρώπου: να ανατρέψει τους φυσικούς νόμους της βαρύτητας και να πετάξει. Να ξεπεράσει τα όριά του. Να βρεθεί στον ουρανό και να νιώσει ελεύθερος.
«Αλλά αυτά τα όρια πρέπει και να μπορεί να τα ελέγχει για να πορεύεται ασφαλής. Οι μύθοι όσο κι αν έχουν έντονο το φανταστικό στοιχείο κουβαλάνε μέσα τους μεγάλες απαντήσεις και αλήθειες για τη φύση του ανθρώπου. Και η ομορφιά και η δύναμη της ελληνικής μυθολογίας είναι ότι τα νοήματα επικοινωνούν απόλυτα ζωντανά, γλαφυρά, γοητευτικά μέσα από τις ιστορίες των μύθων. Η παράσταση λοιπόν, χωρίς να γίνεται διδακτική ακολουθεί αυτούς τους δυο άξονες», τονίζει η σκηνοθέτιδα.