ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ (ΠΟΤ) ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΦΩΤΙΟΥ

0
266

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ (ΠΟΤ) ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΦΩΤΙΟΥ

Αθήνα, 20/12/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση Παννελαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων με την Θεανώ Φωτίου αρμόδια για την Δημογραφική πολιτική και την οικογένεια

Αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων (ΠΟΤ) συναντήθηκε με την κα Θεανώ Φωτίου, αρμόδια για την Δημογραφική πολιτική και την οικογένεια, από το ΣΥΡΙΖΑ.

Το Δημογραφικό, αποτελεί <<το νούμερο ένα Εθνικό πρόβλημα>> για την χώρα μας. Οι θάνατοι στην Ελλάδα την τελευταία 11ετία ξεπέρασαν τις γεννήσεις κατά 330.935. Η λύση για να σταματήσει η δημογραφική κατάρρευση είναι:

-1.Παροχή κινήτρων για να γεννηθεί 3ο παιδί

-2.Έμπρακτη στήριξη της 3τεκνης οικογένειας.

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων (ΠΟΤ) εκπροσωπεί 300.000 τρίτεκνες οικογένειες, που ανησυχούν για το μέλλον, έχει καταθέσει προτάσεις κοστολογημένες και άμεσα υλοποιήσιμες που μπορούν να φέρουν αποτελέσματα.

Ιδιαίτερα τονίστηκε ότι, πρέπει να ληφθούν κίνητρα για την εύρεση εργασίας των Τρίτεκνων γονέων (και ειδικότερα για την Τρίτεκνη μητέρα) στο δημόσιο αλλά και στο ιδιωτικό τομέα (επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών, φοροελαφρύνσεις, ως κίνητρο για προσλήψεις). Εάν μπορέσουμε να λάβουμε ισχυρά μέτρα για το τρίπτυχο ΕΡΓΑΣΙΑ-ΣΤΕΓΑΣΗ-ΕΝΕΡΓΕΙΑ τότε σίγουρα θα μπορούμε να πούμε ότι βάλαμε στέρεες βάσεις για μια σωστή  δημογραφική πολιτική. Χρειάζονται άμεσα από χθες να επιλυθούν τα αιτήματα των τρίτεκνων οικογενειών:

-1. Εξομείωση τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες. Ότι ακριβώς ισχύει για τους πολύτεκνους, να ισχύσει και για τους τρίτεκνους.

-2.Εναλλακτικά μέχρι να γίνει η εξομοίωση, οι Τρίτεκνες οικογένειες να χαρακτηρίζονται δια βίου. Να ισχύσει σε όλα τα Υπουργεία και νομοσχέδια (προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, μειωμένα δημοτικά τέλη, κ.α.).

-3. Περισσότερα προνόμια στις οικογένειες με μικρά παιδιά. Η άδεια από 9 μήνες να γίνει 16 μήνες, η άδεια για ασθένεια τέκνου να γίνει 30 μέρες, και η άδεια πατρότητας να γίνει 20 μέρες.

-4.Όλα τα παιδιά τρίτεκνων οικογενειών να εισάγονται στους παιδικούς σταθμούς, η να παίρνουν Voucher, η να παίρνουν πάντα κατά προτεραιότητα voucher ΚΔΑΠ.

-5. Σύστημα μεταθέσεων για τρίτεκνες οικογένειες, Συνυπηρέτηση.

-6. Βελτίωση του συστήματος προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ.

-7.Σπίτι για όλους. Το ηλικιακό όριο να γίνει τουλάχιστον 52 έτη, καθώς και να αυξηθούν τα εισοδηματικά κριτήρια.

-8. Πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΩ – Να υπάρχει μοριοδότηση για τρίτεκνες οικογένειες (έχει μόνο για ΑΜΕΑ, Μονογονεικές, Πολύτεκνες).

-9. Πρόγραμμα για Φωτοβολταικά. Άτοκη χρηματοδότηση για την εγκατάσταση φωτοβολταικών. Να υπάρξει πρόγραμμα για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σε όλες τις τρίτεκνες οικογένειες για να παράγουν το ρεύμα που καταναλώνουν, και να αρθεί ο φόβος των αυξήσεων των τιμών ρεύματος.

-10. Μειωμένα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ακριβώς ότι ισχύει και στους πολύτεκνους, να ισχύσει και στους τρίτεκνους.

-11. Μειωμένα εισιτήρια στις αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες, ακριβώς ότι ισχύει στους πολύτεκνους, να ισχύσει και στους τρίτεκνους.

-12.Επιδόματα παιδιών Α21. Αύξηση του ποσού του επιδόματος, καθώς και αύξηση του εισοδηματικού κριτηρίου.

-13. Πρόγραμμα ΤΕΒΑ. Οι Σύλλογοι Τριτέκνων να είναι φορείς διανομής, χωρίς να απαιτείται η συμφωνία των υπολοίπων εταίρων.

Η κα Φωτίου, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ εφόσον κερδίσει τις Βουλευτικές εκλογές που είναι:

-Το επίδομα παιδιού θα δίνεται αποκλειστικά στη μητέρα, μέχρι την ηλικία των 24 ετών, ανεξάρτητα αν σπουδάζει το παιδί.

-Αύξηση του επιδόματος: το 1ο παιδί στα 70 ευρώ, το 2ο παιδί στα 105 ευρώ, το 3ο παιδί στα 140 ευρώ, και διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων.

-Το επίδομα θα ξαναδίνεται όταν η μητέρα συνταξιοδοτηθεί, και εφόρου ζωής (σύνταξη μητέρας).

-Εξίσωση της άδειας μητρότητας στις εργαζόμενες του Ιδιωτικού και του Δημόσιου Τομέα.

-Επέκταση του επιδόματος μητρότητας στις αυτοαπασχολούμενες και ελεύθερες επαγγελματίες.

-Βρεφονηπιακοί σταθμοί για όλα τα παιδιά.

-Σχολικά γεύματα σε Όλα τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά για όλα τα παιδιά

-Διπλασιασμός του επιδόματος ενοικίου.

– Όσον αφορά την στεγαστική πολιτική, δήλωσε, ότι το νομοσχέδιο της ΝΔ απευθύνεται μόνο σε 2.500 δικαιούχους τους οποίους σπρώχνει να πάρουν δάνειο για αγορά κατοικίας. Ενώ το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για διπλασιασμό του επιδόματος στέγασης ώστε όλοι οι πολίτες να μπορούν να νοικιάζουν το σπίτι τους χωρίς να επιβαρύνεται ο οικογενειακός προϋπολογισμός. Αύξηση του επιδόματος στέγασης λοιπόν και όχι δανειοδότηση για να χρεώνονται οι πολίτες, επίσης μας ενημέρωσε για το πρόγραμμα τους για την κοινωνική κατοικία.

Από την ΠΟΤ παρευρέθησαν στις συναντήσεις:

ο κ. Αντώνης Ντιούδης – πρόεδρος της ΠΟΤ, και πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Γιαννιτσών,

η κα Θεοκλήτη Μεσουρίδου, γ.γραμματέας της ΠΟΤ, και πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Αττικής,

και ο κ. Χρήστος Κολιώνης, μέλος του ΔΣ της ΠΟΤ, και πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Πολυκάστρου.

Στις συναντήσεις παρευρέθη η κα Θεανώ Φωτίου, αρμόδια για την οικογένεια από το ΣΥΡΙΖΑ, και η κα Εύα Καΐλα, ειδικός συνεργάτης.

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων (ΠΟΤ) θα συνεχίσει δυναμικά τις διεκδικήσεις, μέχρι να συμβάλουν στην θεσμοθέτηση και υλοποίηση μέτρων στήριξης υπέρ των τρίτεκνων οικογενειών.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί!!!

ΤΡΙΤΕΚΝΙΑ = ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο