ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ-ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ –ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ

0
948

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ – ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ –ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ

Αναδρομική επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος, 120 ευρώ για το τρίμηνο Ιανουάριος – Μάρτιος θα λάβουν και οι φοιτητές.

Αναδρομική επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος, 120 ευρώ για το τρίμηνο Ιανουάριος – Μάρτιος, αναμένεται να λάβουν και οι φοιτητες  με βάση τα τα νέα μέτρα στήριξης που εξειδικεύτηκαν σήμερα  Πέμπτη 17/03, από τους συναρμόδιους Υπουργούς.

Ειδικότερα, αναδρομικά διορθώνεται το «λάθος» που είχε χαρακτηρίσει τη νέα φόρμουλα επιδότησης για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία υιοθετήθηκε τον Ιανουάριο και αφορά μόνο την πρώτη κατοικία. Στο πλαίσιο της νέας φόρμουλας, εκτός επιδότησης έμειναν χιλιάδες σπίτια που νοικιάζουν φοιτητές σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, οι οποίοι δεν υποβάλλουν φορολογική δήλωση και συνεπώς δεν δηλώνουν το σπίτι τους ως πρώτη κατοικία.

 

Πως θα πάρουν την επιδότηση

Όπως ανακοίνωσε ο Κ. Σκρέκας, σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ στις νέες φορολογικές δηλώσεις δημιουργείται πεδίο για την συμπλήρωση αριθμού παροχής φοιτητικής κατοικίας. Σε αυτές τις παροχές που θα δηλωθούν στις φετινές φορολογικές δηλώσεις, η επιδότηση που τους αναλογεί θα δοθεί αναδρομικά από τον Ιανουάριο.

Δηλαδή θα λάβουν αναδρομικά επιδότηση :

42 ευρώ για τον Ιανουάριο εφόσον έχουν «κάψει» 300 κιλοβατώρες
39 ευρώ για τον Φεβρουάριο εφόσον έχουν «κάψει» 300 κιλοβατώρες
39 ευρώ για τον Μάρτιο εφόσον «κάψουν» 300 κιλοβατώρες

ΣΥΝΟΛΟ αναδρομικής επιδότησης: 120 ευρώ για το τρίμηνο Ιανουάριος – Μάρτιος

Προφανώς οι επιδοτήσεις θα μπουν κατευθείαν στους λογαριασμούς ρεύματος όπως συμβαίνει μέχρι τώρα. Οπότε οι φοιτητές που θα δηλωθούν φέτος στις φορολογικές δηλώσεις των γονιών τους θα πρέπει να περιμένουν μια γενναία έκπτωση σε έναν από τους επόμενους λογαριασμούς ηλεκτρικούς ρεύματος, από τον Απρίλιο και μετά

ΠΗΓΗ–  www.dikaiologitika.gr

Ανακοινώθηκε  από το υπουργείο Περιβάλλοντος η επιδότηση ρεύματος και φυσικού αερίου: Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2022 ΣΤΑ  81 €–Μαρτίου ΣΤΑ  40 € —  Απριλίου ΣΤΑ 72 €   Για τις  πρώτες 300 kWh/μήνα και δεν ισχύουν εισοδηματικά ή περιουσιακά κριτήρια

Επιδοτείται: Η 1η κατοικία καθώς και η  η φοιτητική κατοικία 

– Φοιτητές: Δήλωση κατοικίας ( στις νέες φορολογικές  δηλώσεις)

– Αναδρομική επιδότηση: Από Ιανουάριο

Πραγματική αύξηση (μ.ο): Από 40 – 80 €/4μήνο

– Κοινωνικά Τιμολόγια: Επιδότηση 87 €/μήνα

Επαγγελματίες:

65 €/ΜWh (Μάρτιο) + 130 €/ΜWh (Απρίλιο)

– Μικρομεσαίοι: 230 €/ΜWh

Επιδότηση Φυσ. Αερίου Νοικοκυριών

-Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου: 91 €/MWh

-Ιανουαρίου: 40 €/MWh

-Φεβρουαρίου: 40 €/MWh

-Μαρτίου: 40€/ΜWh

-Απριλίου: Απόφαση επόμενες ημέρες