ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ — Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

0
1010

ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ — Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

«Όλοι μετράμε» είναι το σύνθημα της φετινής  απογραφής  ώστε η Πολιτεία να διαθέτει τα σωστά δεδομένα για τον πληθυσμό και τις ανάγκες του και να γνωρίζει τη δύναμη κάθε Περιφέρειας και δήμου, αλλά και την κατάσταση των νοικοκυριών.

«Με αυτό τον τρόπο θα μπορεί να φροντίζει καλύτερα για την προστασία και τη χρηματοδότησή τους» σύμφωνα με δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος υπογράμμισε πως η ηλεκτρονική αυτοαπογραφή γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας και «είναι μία ακόμα κατάκτηση του ψηφιακού κράτους».

Αν βρήκατε στην πόρτα σας ένα χαρτί με τον Μοναδικό Κωδικό Απογραφής, αυτό σημαίνει πως ένας εκπρόσωπος της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας ΕΛΣΤΑΤ  πέρασε από την πολυκατοικία σας.

Όσοι πολίτες δεν μπορέσουν, για οποιονδήποτε λόγο, να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά έως και τις 26 Νοεμβρίου, θα απογραφούν από τον απογραφέα της περιοχής τους με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης Κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, οι περίπου 60.000 απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ, φέρουν, εκτός από την αστυνομική τους ταυτότητα, ειδική κονκάρδα με το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ  Για οποιαδήποτε διευκρίνιση επί της διαδικασίας της Απογραφής Πληθυσμού- Κατοικιών 2021, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στον τηλεφωνικό αριθμό 211 1212032 ή να απευθύνονται στο e-mail: census2021@statistics.gr.           Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Για να μπορέσετε να διενεργήσετε την αυτοαπογραφή πρέπει να έχετε στη διάθεσή σας το μοναδικό «Κωδικό Απογραφής» που αντιστοιχεί στην κατοικία που επιθυμείτε να απογράψετε, ο οποίος αναγράφεται στην ειδική επιστολή που έχει διανεμηθεί από τον Απογραφέα της περιοχής που βρίσκεται η εν λόγω κατοικία.

Πώς θα κάνετε την ηλεκτρονική αυτοαπογραφή

1. Για να απογραφείτε εσείς και τα μέλη του νοικοκυριού σας, αρκεί ένας / μία εκπρόσωπος του νοικοκυριού να επισκεφτεί έως τις 26 Νοεμβρίου 2021 την ειδική εφαρμογή της Απογραφής Πληθυσμού – Κατοικιών 2021 στην ψηφιακή πύλη www.gov.gr

2. Για την είσοδο στην εφαρμογή είναι απαραίτητη η καταχώρηση του «Κωδικού Απογραφής» που θα αναγράφεται στο χαρτί που θα βρείτε στην πόρτα σας, όταν περάσει εκπρόσωπος της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Παράλληλα, για τη διασταύρωση των στοιχείων σας θα πρέπει να πληκτρολογίσετε τον προσωπικό σας κωδικό πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του δημοσίου τομέα (κωδικός taxisnet). Στη συνέχεια μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες και να απαντήσετε στις ερωτήσεις Απογραφής.

3. Ο 12ψήφιος «Κωδικός Απογραφής» είναι μοναδικός και αντιστοιχεί αποκλειστικά στη συγκεκριμένη κατοικία. Στη περίπτωση που στην κατοικία δεν διαμένετε μόνιμα, τότε θα απαντήσετε μόνο στις ερωτήσεις για την κατοικία αυτή. Εσείς και τα μέλη του νοικοκυριού σας θα απογραφείτε με τον «Κωδικό Απογραφής» της κατοικίας που διαμένετε μόνιμα.

4. Σε περίπτωση που χρειάζεστε βοήθεια ή διευκρινίσεις κατά τη διάρκεια της συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον / την Απογραφέα της περιοχής σας στο τηλέφωνο που θα αναγράφεται χαρτί που θα βρείτε στην πόρτα σας.

5. Παρακαλείστε να φυλάξετε τον «Κωδικό Απογραφής» μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2022 για την περίπτωση που χρειαστούν διευκρινίσεις από την ΕΛΣΤΑΤ.

6. Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορέσετε να αυτοαπογραφείτε ή το ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο που υποβάλατε δεν είναι πλήρως συμπληρωμένο, ο/η Απογραφέας της περιοχής σας, θα σας επισκεφτεί μετά τις 27 Νοεμβρίου 2021 προκειμένου να σας απογράψει με τον παραδοσιακό τρόπο, με έντυπο ερωτηματολόγιο.

Λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής απογραφής 2021 στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/apographe-plethusmou-katoikion-2021/apographe-plethusmou-katoikion-2021

 

 

 

ΠΗΓΗ–  https://www.insider.gr/stiles/tip-day/198788/pos-tha-kanete-ilektroniki-apografi-i-diadikasia-bima-bima