ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗ κ.ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Π.Ο.Τ

0
1580

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗ κ.ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Π.Ο.Τ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΑΝΝΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατόπιν συνεργασίας της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων Π.Ο.Τ με την Βουλευτή Θεσσαλονίκης κ. Άννα Ευθυμίου κατατέθηκαν  στην Υπουργό κ. Κεραμέως οι προτάσεις της  Π.Ο.Τ που αφορούν το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Οι προτάσεις της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων Π.Ο.Τ είναι οι εξής:

Προς: 1. κα Νίκη Κεραμέως
Υπουργό Παιδείας
2. κ. Βασίλη Διγαλάκη
Υφυπουργό Παιδείας
ΘΕΜΑ: Προτάσεις στο νομοσχέδιο «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις»

1. Λειτουργία των Ολοήμερων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών μέχρι τις 18.00 προκειμένου να εξυπηρετούνται οι γονείς, και να μην αναγκάζονται να αναζητούν πρόσθετη φύλαξη στον παππού και στην γιαγιά.

2. Είναι θετικό βήμα η δημιουργία της Μετακίνησης του Φοιτητή. Επίπλέον προτείνουμε δικαίωμα στην μετακίνηση να έχουν οι Φοιτητές και στο 2ο χρόνο φοίτησης τους.

3. Αρκετοί φοιτητές οδηγήθηκαν σε διαφορετικές σχολές που δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους, και κατέληξαν να είναι αιώνιοι φοιτητές. Να δοθεί μία περίοδος χάριτος 2 ετών, και στους αιώνιους φοιτητές, για να καταθέσουν αίτημα Μετακίνησης, για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

4. Ως προς τις Μετεγγραφές Φοιτητών, προτείνουμε τις ελεύθερες μετεγγραφές για όλους τους Φοιτητές που είναι παιδιά πολυμελώνοικογενειών (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι).

5. Εναλλακτικά προτείνουμε την δωρεάν στέγαση σε Φοιτητικές Εστίες όλων των φοιτητών που είναι παιδιά πολυμελών οικογενειών (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι).

6. Επίσης στην περίπτωση που δεν καλυφθούν σε Φοιτητικές Εστίες, τότε το Επίδομα στέγασης Φοιτητή, να γίνει 2.500 ευρώ το έτος.

7. Εναλλακτικά ως προς τις Μετεγγραφές Φοιτητών, είναι θετικό ότιαπό 1 μόριο που ήταν πέρυσι, προτείνετε για το 2020 στο 1.5 μόριο για τους τρίτεκνους. Αλλά δεν επαρκεί για να επιλύσει το πρόβλημα. Προτείνουμε στις πολυμελείς οικογένειες, (τρίτεκνες, πολύτεκνες) να δίνονται 2,5 μόρια για την μετεγγραφή του φοιτητή, συν 0.5 μόριο για κάθε ανήλικο αδελφό.

8. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το όριο φτώχιας για οικογένεια με 3 παιδιά στο Λύκειο είναι 14.154 ευρώ. Προτείνουμε το εισοδηματικό κριτήριο για την Μετεγγραφή Φοιτητή, να γίνει ατομικό 3.500 ευρώ, για την οικογένεια 17.500 ευρώ.

9. Ως προς τους διορισμούς τρίτεκνων εκπαιδευτικών, προτείνουμε την μοριοδότηση         40 μόρια για κάθε παιδί.

10. Αν και θεωρούμε ότι είναι δικαιότερο, η μοριοδότηση διορισμού σε κατηγορίες σύμφωνα με το άρθρο 25 του ν. 4440/2016, και να υπάρξουν τροποποιήσεις ως προς τα κοινωνικά κριτήρια πρόσληψης. Προτείνουμε να υπάρχει πλαφόν για τις ευπαθείς
κοινωνικές ομάδες χωριστά για κάθε ομάδα, οι οποίες θα υπόκεινται
σε μοριοδότηση μέσα στην ομάδα.

11. Αποσπάσεις – Μεταθέσεις εκπαιδευτικών. Οι τρίτεκνοι να
μπορούν να αποσπαστούν η να μετατεθούν κατά προτεραιότητα
στον τόπο συμφερόντων τους