ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ (Α21):ΟΠΕΚΑ 2019

0
2495
Επίδομα παιδιού (Α21): Δείτε πότε καταβάλλεται η πρώτη δόση για το 2019 (ΟΠΕΚΑ)
Προθεσμίες, τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι

Προς το τέλος Φεβρουαρίου (με αρχές Μαρτίου) αναμένεται να ενεργοποιηθεί από τον ΟΠΕΚΑ η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για επίδομα παιδιού.

Υπενθυμίζεται ότι, σε αναμονή της επαναλειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υποβολή αιτήσεων εντός του επόμενου διαστήματος, οι δικαιούχοι που είχαν κάνει αίτηση εντός του 2018 (εάν είχαν υποβάλει αίτηση μέχρι τις 15 Ιανουαρίου) κατά πάσα πιθανότητα θα πληρωθούν στα μέσα Φεβρουαρίου.

Η υποβολή των νέων αιτήσεων για το επίδομα παιδιού θα πρέπει να γίνει από όλους τους δικαιούχους εκ νέου και θα βασιστεί στο εισόδημα που δηλώθηκε στις φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν το 2018 (με βάση τα εισοδήματα του 2017), αφού η πλατφόρμα θα ανοίξει πριν την υποβολή των νέων δηλώσεων.

Ωστόσο μόλις υποβληθούν οι νέες φορολογικές δηλώσεις του 2019, με τα εισοδήματα του 2018, και το Α21 μέσω του TAXISnet θα γίνει συμψηφισμός στα ποσά που έλαβαν για το πρώτο δίμηνο του 2019 και είτε θα επιστρέψουν είτε θα λάβουν την ανάλογη διαφορά επιδόματος, ανάλογα με το εισόδημα του προηγούμενου έτους

ΠΗΓΗ: https://workenter.gr/programmata-ergasias/eidiseis/epidoma-paidioy-a21-pote-katavalletai-i-proti-dosi-gia-2019-opeka

Μιχάλης Τσιλιβάκος