ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΟΥΤΕ 1 ΕΥΡΩ

0
1998

Για την αντιμετώπιση του ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ δεν βρέθηκε ούτε 1 ευρώ

115 22 Μακρυνίτσης 9, ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ – ΑΘΗΝΑΙ
Τηλ.: 6909065204 – 6932737727 – e-mail:pespo3t@yahoo.g

Αθήνα 6/4 /2021
Προς: κ. Κυριάκο Μητσοτάκη – Πρωθυπουργό της Ελλάδος
Κοιν: 1. κ. Άδωνι Γεωργιάδη – Υπουργό Ανάπτυξης
και Επενδύσεων
2. κ. Χρήστο Σταικούρα – Υπουργό Οικονομικών
3. κ. Θόδωρο Σκυλακάκη – Αναπληρωτή Υπουργό
Οικονομικών

Θέμα: Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας – Για την
αντιμετώπιση του ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ δεν
βρέθηκε ούτε 1 ευρώ

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Η Ελλάδα είναι μια χώρα που τα τελευταία 10 χρόνια έχει γνωρίσει μείωση πληθυσμού των Ελλήνων κατά 265.000 λόγω του αρνητικού ισοζυγίου γεννήσεων-θανάτων, που ο δείκτης γονιμότητας της Ελληνίδας μάνας έχει γκρεμισθεί στο 0,88, ενώ απαιτείται 2,1 για την ανανέωση του πληθυσμού, που ο πληθυσμός της χώρας με ηλικία άνω των 65 ετών είναι στο 21% (ενώ μια χώρα θεωρείται γερασμένη όταν οι άνω των 65 είναι στο 7%), και που όλοι οι επιστημονικοί φορείς που μελετούν την οικονομία και τον πληθυσμό φωνάζουν ότι δεν πρόκειται να έρθει ανάπτυξη σε μια χώρα που δεν έχει λύσει το δημογραφικό της πρόβλημα.

Εδώ και 15 χρόνια φωνάζουμε σε όλες τις κυβερνήσεις για το τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας, χωρίς να «ιδρώνει το αυτί» κανενός παρά μόνο για επικοινωνιακούς λόγους και ψηφοθηρία.

Κύριε Πρωθυπουργέ,
ΕΛΠΙΖΑΜΕ ότι η σημερινή κυβέρνηση θα ήταν πιο σοβαρή και πιο υπεύθυνη από τις προηγούμενες.
ΕΛΠΙΖΑΜΕ ότι για την Κυβέρνησή σας, σε στρατηγικούς σχεδιασμούς ανάκαμψης της πατρίδας μας, η αντιμετώπιση του Εθνικού Ζωτικού Προβλήματος, της Υπογεννητικότητας, θα ήταν κυρίαρχη παράμετρος.
ΕΛΠΙΖΑΜΕ ότι στην κατεύθυνση αυτή θα έπρεπε να σχεδιασθεί και το <<Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας>>.

Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι για την αντιμετώπιση του ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ δεν βρέθηκε ούτε 1 ευρώ από τα 57 δις.

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι επενδύσεις χωρίς νέους για να εργαστούν είναι καταδικασμένες να αποτύχουν.
Γνωρίζετε επίσης, ότι το τρίτο παιδί είναι ο παράγοντας που θα εμποδίσει την περαιτέρω μείωση του πληθυσμού της χώρας  μας, που μπορεί από μια γερασμένη χώρα να τη μετατρέψει σε χώρα έτοιμη να αναπτυχθεί.
Πιστεύουμε ότι έχετε κάνει ΜΕΓΑ λάθος στον σχεδιασμό σας για το Ταμείο Ανάκαμψης, όπου δεν συμπεριλάβατε /προβλέπεται κανένα μέτρο δημογραφικής πολιτικής. Την άποψη αυτή, άλλωστε εκφράζει και η Ο.Κ.Ε. στη σχετική εισήγηση.
ΖΗΤΟΥΜΕ και ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ότι άμεσα, έστω και τώρα, θα επαναπροσδιορίσετε τις προτεραιότητές σας και θα διατεθούν για την ενίσχυση των Οικογενειών με τρία παιδιά και άνω, τα αναγκαία κονδύλια από τα 57 δις με ειδικό ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ της Υπογεννητικότητας των Ελλήνων.

Κύριε Πρωθυπουργέ,
επιτέλους Τολμήστε!
Για την Ελλάδα και τους Έλληνες!
Με εκτίμηση,
Το Διοικητικό Συμβούλιο