ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΑΝΗΛΙΚΑ ΤΕΚΝΑ

0
1640

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΑΝΗΛΙΚΑ ΤΕΚΝΑ

Έκτακτη ενίσχυση 400 – 850 ευρώ  Αφορά οικογένειες με παιδιά – Τα ποσά

Στην εφάπαξ αύξηση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος σε οικογένειες με παιδιά (μονογονεϊκές ή μη) προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

Η έκτακτη ενίσχυση αναμένεται να προβλεφθεί σε Κοινή Υπουργική Απόφαση την ερχόμενη εβδομάδα με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση οικογενειών με παιδιά.Έκτακτο επίδομα θα δοθεί σε δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ) που έχουν ένα τουλάχιστον ανήλικο μέλος στο νοικοκυριό τους

Με το μέτρο αυτό, ενισχύονται εκτάκτως ευάλωτες οικογένειες, που λόγω της εφαρμογής των μέτρων για την μείωση της διάδοσης του κορωνοϊού, αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα αυξημένη δυσκολία να αντεπεξέλθουν εξαιτίας της μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματός τους.

Πιο συγκεκριμένα, με την Κοινή Υπουργική Απόφαση θα προβλέπεται ότι στους 63.900 δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που έχουν ένα τουλάχιστον ανήλικο μέλος θα καταβληθεί επιπλέον εισοδηματική ενίσχυση ύψους 100 ευρώ για το πρώτο παιδί και 50 ευρώ για κάθε επόμενο, με ανώτατο όριο τα 300 ευρώ συνολικά για κάθε δικαιούχο. Η έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση αφορά τόσο μονογονεϊκές οικογένειες όσο και νοικοκυριά με δύο γονείς, εφόσον υπάρχουν ανήλικα παιδιά.

Το ποσό της κρατικής ενίσχυσης, το οποίο θα καταβληθεί την τελευταία εργάσιμη μέρα του Μαΐου, στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα κυμανθεί από 400 έως 850 ευρώ.

Η συνολική δαπάνη της ενίσχυσης ανέρχεται σε 8.422.700 ευρώ και θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του τομέα της Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Πληροφορίες απο την Υφυπουργό κ. Μιχαηλίδου για την έκτακτη εισφορά των δικαιούχων του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος απο την εκπομπη της Fei Mavragani και αλλα θέματα που μας προβληματίζουν

Δημοσιεύτηκε από Ioanna Mpougioukli στις Κυριακή, 26 Απριλίου 2020

ΠΗΓΗ-  https://workenter.gr/programmata-ergasias/eidiseis/ektakti-enishysi-400-850-eyro