ΟΠΕΚΑ-ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΚΕΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

0
2495

ΟΠΕΚΑ-ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΚΕΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

Έτοιμες για καταβολή είναι οι εγκεκριμένες πιστώσεις για ΚΕΑ και επίδομα παιδιού Α21.

Πληρωμή ΚΕΑ

Οι αιτήσεις για το ΚΕΑ συνεχίζονται κανονικά και την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020 αναμένεται να καταβληθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ Ιανουαρίου 2020).

Από τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου το απόγευμα, οι δικαιούχοι του ΚΕΑ Ιανουαρίου 2020 θα δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους από τον ΟΠΕΚΑ.

Η πληρωμή της δόσης Ιανουαρίου αφορά στους δικαιούχους, των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως 31 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή, έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Με την ψήφιση του σχεδίου νόμου άλλωστε, το ΚΕΑ αναμένεται να αλλάξει ονομασία και να γίνει Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, χωρίς όμως να υπάρχουν κάποιες άλλες αλλαγές.

Αιτήσεις για το πρόγραμμα μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά, είτε μέσω των Δήμων, είτε μέσω των Κέντρων Κοινότητας ή από τους αιτούντες απευθείας, συμπληρώνοντας την αίτηση που διατίθεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.keaprogram.gr. Η προθεσμία για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων είναι ανοιχτή και η αίτηση μπορεί να υποβληθεί καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής του προγράμματος.

Πότε το Επίδομα παιδιού Α21

Παράλληλα, ο ΟΠΕΚΑ αναμένεται να πραγματοποιήσει εμβόλιμη πληρωμή για το επίδομα παιδιού Α21, στις 28 Ιανουαρίου 2020 η οποία θα αφορά όσους έχουν υποβάλλει αίτηση από την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου έως 15 τις Ιανουαρίου του 2020.

Η πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το επίδομα παιδιού, είναι και φέτος προσβάσιμη όπως και πέρυσι μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) και της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr).

ΠΗΓΗ- https://workenter.gr/programmata-ergasias/eidiseis/opeka-pote-i-katavoli-ton-epidomaton