ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΡΟΥΤΩΝ -SOCIAL PLATE

0
1657

ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΡΟΥΤΩΝ -SOCIAL PLATE

ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΑΠΟ TON ΔΗΜΟ ΔΕΛΤΑ  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ SOCIAL PLATE ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΜΑΣ κο ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΦΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ  ΤΟΥΣ  (NA EXETE ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ)

MANTΑΡΙΝΙΑ

 

 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Κ.Α.Θ.

Το 2019 έκλεισε έχοντας προσφέρει στους φορείς που ασχολούνται με τον επισιτισμό ευπαθών ομάδων 222,991 τόνους φρούτων και λαχανικών από τους 311,900 τόνους που οι έμποροι της ΚΑΘ ΑΕ πρόσφεραν στο Social Plate!

Κάνοντας μια αναδρομή:

Το 2018 οι φορείς παρέλαβαν 100,707 τόνους από τους 157,630 τόνους που πρόσφεραν οι έμποροι της ΚΑΘ ΑΕ στο Social Plate.

Ευχαριστούμε θερμά
-τους εμπόρους για την ενεργή συμμετοχή τους,
-τους φορείς που ανταποκρίνονται άμεσα στο κάλεσμά μας για την παραλαβή των τροφίμων και πάντα ήταν εκεί για να βοηθήσουν (εθελοντικά)
-τους ανθρώπους που βρίσκονταν πίσω από το Social Plate και πολλές φορές ξεπερνούσαν και τον εαυτό τους για να προλάβουμε να διαχειριστούμε όλες τις ποσότητες.
Ευχαριστούμε πολύ Ηλία, Μιχάλη, Βιργινία, Κική, Σοφία, Εύη!

Καλή χρονιά σε όλους

 

 

Το έργο social plate υλοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg VA «Greece – Bulgaria 2014 – 2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα.

Την ιδέα του “Social Plate” την ανέπτυξε η Κ.Α.Θ. Α.Ε. ως λύση στα προβλήματα φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού και στην ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος. Σκοπός του προγράμματος είναι η σίτιση των ασθενέστερων κοινωνικά ομάδων, η παροχή εργασίας σε μακροχρόνια ανέργους και ο περιορισμός απώλειας τροφίμων. Αναπόσπαστο κομμάτι του είναι η διάδοση της λύσης αυτής σε όλα τα κοινωνικά στρώματα και η ενεργή τους συμμετοχή για αλλαγή πλεύσης και νοοτροπίας σε ό,τι αφορά θέματα απώλειας τροφίμων.

Κάθε μέρα, έμποροι της Κ.Α.Θ. Α.Ε παραδίδουν μη εμπορεύσιμα προϊόντα στο γραφείο διαχείρισης οργανικών υπολειμμάτων της εταιρείας και υπό την εποπτεία του υπευθύνου για τον ποιοτικό έλεγχο τα προϊόντα διαχωρίζονται σε κατάλληλα για κατανάλωση και μη. Κατόπιν με τη βοήθεια εθελοντών από τους φορείς που επωφελούνται από το πρόγραμμα ανασυσκευάζονται. Κοινωνικοί φορείς της περιφέρειας (Κοινωνικά Παντοπωλεία, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Συσσίτια Εκκλησιών, Συλλογικότητες κ.α.) συνεργαζόμενοι με το πρόγραμμα παραλαμβάνουν τα ανακτημένα προϊόντα και τα διανέμουν μαγειρεμένα ή όχι, σε ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας μας. Από το ξεκίνημα του έργου (23/04/2018) και μέσα σε ένα τετράμηνο λειτουργίας του, η ομάδα του “Social Plate” διαχειρίστηκε 78.312,30 κιλά φρούτων και λαχανικών από τα οποία ανακτήθηκαν και προσφέρθηκαν 43.506,50 κιλά σε συνανθρώπους μας. Ταυτόχρονα αποτράπηκε η μετατροπή όλης αυτής της ποσότητας τροφίμων σε οργανικό απόβλητο.

https://youtu.be/k__36t69g5k