ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΕΝΝΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ

0
1691

ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΕΝΝΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο στο οποίο περιλαμβάνεται μία σειρά από τροποποιήσεις στα επιδόματα και η ειδική διάταξη για το επίδομα γέννας , όπως δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 η υφυπουργός Εργασίας, κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου.

Όπως τόνισε η κυρία Μιχαηλίδου, τα επιδόματα (ΚΕΑ, Α21 επίδομα παιδιού, προνοιακά) με το εν λόγω νομοσχέδιο διατηρούνται στα επίπεδα του 2019 και πάνω στα οποία έρχεται να προστεθεί η προσαύξηση με το επίδομα γέννας.

Το επίδομα για κάθε παιδί που γεννιέται είναι «καθαρά δημογραφικό και όχι προνοιακού χαρακτήρα επίδομα», τόνισε η υφυπουργός, που σημείωσε ότι θα δίνεται καθολικά με μόλις το 1% των πιο πλούσιων να μένει εκτός.

Όσον αφορά την καταβολή του, επιβεβαίωσε πως θα γίνεται σε δύο δόσεις, το ύψος των οποίων δεν έχει ακόμα «κλειδώσει».

Η ειδική ενίσχυση προβλέπεται να καταβάλλεται από τον Οργανισµό Προνοιακών Επιδοµάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) και όπως έχει εξαγγείλει η υφυπουργός, θα πιστώνεται σε δύο δόσεις στους δικαιούχους, με τα σενάρια να κάνουν λόγο για καταβολή σε 1500 και 500 ευρώ ή 1000 και 1000, για κάθε δόση.

Παράλληλα, η κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου ξεκαθάρισε ότι το επίδομα γέννας θα δίνεται και στις ανασφάλιστες μητέρες.

Ερωτηθείσα αν θα χορηγείται κατόπιν αίτησης ή αυτόματα, ανακοίνωσε ότι γίνεται προσπάθεια να γίνει το πρώτο επίδομα που θα δίνεται ψηφιακά. Σημείωσε, ωστόσο ότι, θα διατηρηθεί και ο παραδοσιακός τρόπος υποβολής αιτήσεων, ώστε να μην «να το πάρουν όλοι στην ώρα τους».

«Σήμερα οι ανακοινώσεις για το Κοινωνικό Μέρισμα»

Όσον αφορά στο κοινωνικό μέρισμα, η Δόμνα Μιχαηλίδου είπε πως «σύμφωνα με τις πληροφορίες της», σήμερα θα γίνουν οι ανακοινώσεις από τον αρμόδιο υπουργό, ενώ χαρακτήρισε «πολύ μεγάλη επιτυχία το ότι καταφέρνει η κυβέρνηση να δώσει το επίδομα, δεδομένου ότι τον Μάιο το έδωσαν με τη μορφή της 13ης σύνταξης».

ΠΗΓΗ– https://workenter.gr/programmata-ergasias/eidiseis/epidoma-gennas-kai-se-anasfalistes-miteres-allages-se-kea-epidoma